
Choklad- och jordnötskola
Enkelt och smarrigt sista minuten-godis.
- 3 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1.5 dl sirap
- 0.5 dl kakao
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 1 dl salta jordnötter, grovhackade
Gör så här
- Lägg alla ingredienser utom jordnötterna i en tjockbottnad kastrull. Låt småputtra utan lock tills kolan når en temperatur på 122–123°, ca 30 min.
- Lägg ett bakplåtspapper i en värmetålig form (ca 25 x 25 cm) och häll ut smeten. Strö nötterna ovanpå. Låt stelna. Klipp i bitar. Rulla ev in i papper.
Liknande recept
Choklad- och jordnötskola
Enkelt och smarrigt sista minuten-godis.
Gör så här
- Lägg alla ingredienser utom jordnötterna i en tjockbottnad kastrull. Låt småputtra utan lock tills kolan når en temperatur på 122–123°, ca 30 min.
- Lägg ett bakplåtspapper i en värmetålig form (ca 25 x 25 cm) och häll ut smeten. Strö nötterna ovanpå. Låt stelna. Klipp i bitar. Rulla ev in i papper.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-12-30
Smöret ska bort ur receptet.
2016-12-29
VARNING! Detta recept är helt fel nånstans, för det blir bara en brun söt sörja av alltihopa. Gjorde den två gånger till ingen nytta, trodde jag hade gjort något fel första gången, men det blev precis lika illa andra gången.
2016-12-26
Kunde inte motstå att prova receptet för det lär ju så himla gott men... Det här är inte ett recept på kola utan något slags halvrinnig kräm. Jag följde receptet till punkt och pricka men lät det koka i nästan 40 minuter. Hällde ser sedan i en form enligt anvisning men efter tre timmar är sörjan ännu trögflytande, ungefär som sirap. Ställde då ut det på altan i -16 över natten så att det fryser men väl i rumstemperatur så tinar det igen och blir till någon trögflytande söt sörja. Spara ingredienserna till ett recept som funkar är mitt råd!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
S
2016-12-30
Smöret ska bort ur receptet.
Snaxalig
2016-12-29
VARNING! Detta recept är helt fel nånstans, för det blir bara en brun söt sörja av alltihopa. Gjorde den två gånger till ingen nytta, trodde jag hade gjort något fel första gången, men det blev precis lika illa andra gången.
Eric
2016-12-26
Kunde inte motstå att prova receptet för det lär ju så himla gott men... Det här är inte ett recept på kola utan något slags halvrinnig kräm. Jag följde receptet till punkt och pricka men lät det koka i nästan 40 minuter. Hällde ser sedan i en form enligt anvisning men efter tre timmar är sörjan ännu trögflytande, ungefär som sirap. Ställde då ut det på altan i -16 över natten så att det fryser men väl i rumstemperatur så tinar det igen och blir till någon trögflytande söt sörja. Spara ingredienserna till ett recept som funkar är mitt råd!