Choklad- och jordnötskola

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Enkelt och smarrigt sista minuten-godis.

Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl sirap
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom jordnötterna i en tjockbottnad kastrull. Låt småputtra utan lock tills kolan når en temperatur på 122–123°, ca 30 min.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en värmetålig form (ca 25 x 25 cm) och häll ut smeten. Strö nötterna ovanpå. Låt stelna. Klipp i bitar. Rulla ev in i papper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



S

2016-12-30

Smöret ska bort ur receptet.

Snaxalig

2016-12-29

VARNING! Detta recept är helt fel nånstans, för det blir bara en brun söt sörja av alltihopa. Gjorde den två gånger till ingen nytta, trodde jag hade gjort något fel första gången, men det blev precis lika illa andra gången.

Eric

2016-12-26

Kunde inte motstå att prova receptet för det lär ju så himla gott men... Det här är inte ett recept på kola utan något slags halvrinnig kräm. Jag följde receptet till punkt och pricka men lät det koka i nästan 40 minuter. Hällde ser sedan i en form enligt anvisning men efter tre timmar är sörjan ännu trögflytande, ungefär som sirap. Ställde då ut det på altan i -16 över natten så att det fryser men väl i rumstemperatur så tinar det igen och blir till någon trögflytande söt sörja. Spara ingredienserna till ett recept som funkar är mitt råd!

Liknande recept

Shrikand

(6)

Grillade persikor med pistaschnötter

(5)

Knäck med mandel

(64)

Pistasch- och päronglass

(11)

Klassiska semlor

(33)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Knäckbräck med rostade nötter

(15)

Rödbetsbrownie med pekannötter

(8)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl sirap
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade

Choklad- och jordnötskola

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Enkelt och smarrigt sista minuten-godis.

Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom jordnötterna i en tjockbottnad kastrull. Låt småputtra utan lock tills kolan når en temperatur på 122–123°, ca 30 min.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en värmetålig form (ca 25 x 25 cm) och häll ut smeten. Strö nötterna ovanpå. Låt stelna. Klipp i bitar. Rulla ev in i papper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



S

2016-12-30

Smöret ska bort ur receptet.

Snaxalig

2016-12-29

VARNING! Detta recept är helt fel nånstans, för det blir bara en brun söt sörja av alltihopa. Gjorde den två gånger till ingen nytta, trodde jag hade gjort något fel första gången, men det blev precis lika illa andra gången.

Eric

2016-12-26

Kunde inte motstå att prova receptet för det lär ju så himla gott men... Det här är inte ett recept på kola utan något slags halvrinnig kräm. Jag följde receptet till punkt och pricka men lät det koka i nästan 40 minuter. Hällde ser sedan i en form enligt anvisning men efter tre timmar är sörjan ännu trögflytande, ungefär som sirap. Ställde då ut det på altan i -16 över natten så att det fryser men väl i rumstemperatur så tinar det igen och blir till någon trögflytande söt sörja. Spara ingredienserna till ett recept som funkar är mitt råd!

Liknande recept

Shrikand

(6)

Grillade persikor med pistaschnötter

(5)

Knäck med mandel

(64)

Pistasch- och päronglass

(11)

Klassiska semlor

(33)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Knäckbräck med rostade nötter

(15)

Rödbetsbrownie med pekannötter

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies