Chili- och paprikapotatis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Såsen runt den rostade potatisen är en ”mojo rojo” med paprika, vitlök och hetta.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 msk olivolja
  • Paprika- och chilisås
  • 2 röda chili, delade och urkärnade
  • 1 st stor röd paprika, delad och urkärnad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. Skrubba potatisen och dela om de är stora. Lägg på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 min.
  2. Lägg paprika och chili på galler med snittytan ner. Rosta högst upp i ugnen ovanför potatisen de sista 10 min. Skalet ska bli lätt svart (ta ev bort chilin tidigare).
  3. Dra loss skalet så gott det går på paprikan och chilin (skala under kallt vatten om det är hett).
  4. Mixa eller finhacka paprika och chili. Blanda med olja, citron, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ringla paprikasåsen över den varma, rostade potatisen och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 msk olivolja
  • Paprika- och chilisås
  • 2 röda chili, delade och urkärnade
  • 1 st stor röd paprika, delad och urkärnad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk spiskummin

Chili- och paprikapotatis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Såsen runt den rostade potatisen är en ”mojo rojo” med paprika, vitlök och hetta.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. Skrubba potatisen och dela om de är stora. Lägg på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 min.
  2. Lägg paprika och chili på galler med snittytan ner. Rosta högst upp i ugnen ovanför potatisen de sista 10 min. Skalet ska bli lätt svart (ta ev bort chilin tidigare).
  3. Dra loss skalet så gott det går på paprikan och chilin (skala under kallt vatten om det är hett).
  4. Mixa eller finhacka paprika och chili. Blanda med olja, citron, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ringla paprikasåsen över den varma, rostade potatisen och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies