Chili- och paprikapotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Såsen runt den rostade potatisen är en ”mojo rojo” med paprika, vitlök och hetta.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Paprika- och chilisås
  • 2 röda chili, delade och urkärnade
  • 1 st stor röd paprika, delad och urkärnad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. Skrubba potatisen och dela om de är stora. Lägg på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 min.
  2. Lägg paprika och chili på galler med snittytan ner. Rosta högst upp i ugnen ovanför potatisen de sista 10 min. Skalet ska bli lätt svart (ta ev bort chilin tidigare).
  3. Dra loss skalet så gott det går på paprikan och chilin (skala under kallt vatten om det är hett).
  4. Mixa eller finhacka paprika och chili. Blanda med olja, citron, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ringla paprikasåsen över den varma, rostade potatisen och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel potatisgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(11)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Paprika- och chilisås
  • 2 röda chili, delade och urkärnade
  • 1 st stor röd paprika, delad och urkärnad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar

Chili- och paprikapotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Såsen runt den rostade potatisen är en ”mojo rojo” med paprika, vitlök och hetta.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. Skrubba potatisen och dela om de är stora. Lägg på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 min.
  2. Lägg paprika och chili på galler med snittytan ner. Rosta högst upp i ugnen ovanför potatisen de sista 10 min. Skalet ska bli lätt svart (ta ev bort chilin tidigare).
  3. Dra loss skalet så gott det går på paprikan och chilin (skala under kallt vatten om det är hett).
  4. Mixa eller finhacka paprika och chili. Blanda med olja, citron, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ringla paprikasåsen över den varma, rostade potatisen och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel potatisgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(11)