För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 röd chili
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 2 msk klippt smörgåskrasse

Gör så här

  1. Dela, ta bort kärnorna och strimla chilin. Mixa chili, limesaft och 1 sked crème fraiche med en stavmixer tills blandningen blir rosa i färgen. Vispa den resterande kalla crème fraichen med elvisp tills den är fast.
  2. Blanda ihop chiliblandningen med crème fraiche och limeskal. Skär sillen i bitar och vänd ner i såsen med löken.
  3. Servera i nubbeglas och garnera med sesamfrön och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Laxsashimi

(2)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)

Levain med laxröra

(6)

Entrévåfflor

(11)

Örtiga oststänger

(4)

Löjrom med tillbehör

(0)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 röd chili
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 2 msk klippt smörgåskrasse

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela, ta bort kärnorna och strimla chilin. Mixa chili, limesaft och 1 sked crème fraiche med en stavmixer tills blandningen blir rosa i färgen. Vispa den resterande kalla crème fraichen med elvisp tills den är fast.
  2. Blanda ihop chiliblandningen med crème fraiche och limeskal. Skär sillen i bitar och vänd ner i såsen med löken.
  3. Servera i nubbeglas och garnera med sesamfrön och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Laxsashimi

(2)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)

Levain med laxröra

(6)

Entrévåfflor

(11)

Örtiga oststänger

(4)

Löjrom med tillbehör

(0)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)