Chili- och limemarinerad lax med thaigurka
  • Tid 90 min

Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

3.45 (20 betyg)

Fantastiskt god lax serverad med inlagd gurka i ingefära och koriander.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxkotletter eller portionsbitar av laxfilé
Marinad:
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
Gurksallad:
  • 1 gurka, hyvlad i långa skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fjälla ev laxen och bred ut den i en form. Blanda marinaden och häll den över fisken. Täck över och låt marinera i kylen ca 1 timme. Lägg gurkan i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen och blanda ner i gurkan. Torka av ytan lite på laxen och grilla eller stek den 3- 4 minuter per sida. Häll i resten av marinaden i pannan och låt den hettas upp.

Servering

Servera till jasminris och limeklyftor.
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann-Sofie Gyllenhaal

    Det är nog Fish Sauce som brukar gå att hitta i asiatiska hyllan i hyfsat stora mataffärer.

  • Marianne Tollin

    Vad menas med fisksås?