Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Fantastiskt god lax serverad med inlagd gurka i ingefära och koriander.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxkotletter eller portionsbitar av laxfilé
  • Marinad:
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • Gurksallad:
  • 1 gurka, hyvlad i långa skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fjälla ev laxen och bred ut den i en form. Blanda marinaden och häll den över fisken. Täck över och låt marinera i kylen ca 1 timme. Lägg gurkan i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen och blanda ner i gurkan. Torka av ytan lite på laxen och grilla eller stek den 3- 4 minuter per sida. Häll i resten av marinaden i pannan och låt den hettas upp.

Servering

Servera till jasminris och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie Gyllenhaal

2012-09-10

Det är nog Fish Sauce som brukar gå att hitta i asiatiska hyllan i hyfsat stora mataffärer.

Marianne Tollin

2012-09-10

Vad menas med fisksås?

Chili- och limemarinerad lax med thaigurka
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g laxkotletter eller portionsbitar av laxfilé
  • Marinad:
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • Gurksallad:
  • 1 gurka, hyvlad i långa skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt

Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Fantastiskt god lax serverad med inlagd gurka i ingefära och koriander.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fjälla ev laxen och bred ut den i en form. Blanda marinaden och häll den över fisken. Täck över och låt marinera i kylen ca 1 timme. Lägg gurkan i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen och blanda ner i gurkan. Torka av ytan lite på laxen och grilla eller stek den 3- 4 minuter per sida. Häll i resten av marinaden i pannan och låt den hettas upp.

Servering

Servera till jasminris och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie Gyllenhaal

2012-09-10

Det är nog Fish Sauce som brukar gå att hitta i asiatiska hyllan i hyfsat stora mataffärer.

Marianne Tollin

2012-09-10

Vad menas med fisksås?