Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Fantastiskt god lax serverad med inlagd gurka i ingefära och koriander.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxkotletter eller portionsbitar av laxfilé
  • Marinad:
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • Gurksallad:
  • 1 gurka, hyvlad i långa skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fjälla ev laxen och bred ut den i en form. Blanda marinaden och häll den över fisken. Täck över och låt marinera i kylen ca 1 timme. Lägg gurkan i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen och blanda ner i gurkan. Torka av ytan lite på laxen och grilla eller stek den 3- 4 minuter per sida. Häll i resten av marinaden i pannan och låt den hettas upp.

Servering

Servera till jasminris och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie Gyllenhaal

2012-09-10

Det är nog Fish Sauce som brukar gå att hitta i asiatiska hyllan i hyfsat stora mataffärer.

Marianne Tollin

2012-09-10

Vad menas med fisksås?

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Chili- och limemarinerad lax med thaigurka
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g laxkotletter eller portionsbitar av laxfilé
  • Marinad:
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • Gurksallad:
  • 1 gurka, hyvlad i långa skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt

Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Fantastiskt god lax serverad med inlagd gurka i ingefära och koriander.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fjälla ev laxen och bred ut den i en form. Blanda marinaden och häll den över fisken. Täck över och låt marinera i kylen ca 1 timme. Lägg gurkan i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen och blanda ner i gurkan. Torka av ytan lite på laxen och grilla eller stek den 3- 4 minuter per sida. Häll i resten av marinaden i pannan och låt den hettas upp.

Servering

Servera till jasminris och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie Gyllenhaal

2012-09-10

Det är nog Fish Sauce som brukar gå att hitta i asiatiska hyllan i hyfsat stora mataffärer.

Marianne Tollin

2012-09-10

Vad menas med fisksås?

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)