
Chili- och fänkålspanerad kyckling
Betyg (1-5):
Panera kycklingfilérna med fänkålsfrön och chili. En härlig smakkombination.
Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g kycklingbröstfilé
- 2 dl mjöl
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- Panering:
- 1 dl ströbröd
- 2 msk fänkålsfrön
- 1 tsk chiliflakes
- Till stekning:
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
Gör så här
- Lägg kycklingen mellan två lager plastfilm och banka ut det med handen eller ett platt tungt föremål, till exempel undersidan av en kastrull.
- Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i skål. Blanda paneringen paneringen på en tallrik. Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i äggen och sist i paneringen.
- Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.
Liknande recept
Chili- och fänkålspanerad kyckling
Betyg (1-5):
Panera kycklingfilérna med fänkålsfrön och chili. En härlig smakkombination.
Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg kycklingen mellan två lager plastfilm och banka ut det med handen eller ett platt tungt föremål, till exempel undersidan av en kastrull.
- Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i skål. Blanda paneringen paneringen på en tallrik. Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i äggen och sist i paneringen.
- Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!