Chili con carne
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Medel

Chili con carne

3.54 (121 betyg)

God vardagsrätt med köttfärs, chili och bönor. Det här receptet är ganska snällt, så det är fritt fram att öka på styrkan!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17
  • Svårighetsgrad Medel
Barnens chili con carne Barnens favorit

Ingredienser

4 portioner
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 stor strimlad paprika
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 4 bröd
  • 400 g kokta, sköljda stora vita bönor
  • 400 g kokta, sköljda kidneybönor
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn lök, vitlök, paprika och färs i olja i en rymlig kastrull eller gryta. Rör om så att färsen fördelar sig. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och chilisås. Krydda med spiskummin, chili och salt. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter, rör om då och då.

  2. 2

    Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen.

  3. 3

    Tillsätt bönorna i grytan och koka ytterligare cirka 5 minuter. Toppa med persilja. Servera med bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
En klick yoghurt svalkar fint om grytan känns stark.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Roland

    Riktigt gott även om man inte använder exakt samma ingredienser. Lätt att göra i en vanlig kastrull (tillräckligt stor bara!).

  • Michaela

    Jättegott och enkelt att göra. Vi öste på med mer chili :) Körde även dubbelt upp på ingredienserna och gjorde storkok, perfekt att frysa in!

  • Johanna

    Jättegott och enkelt recept! Jag gör den däremot vegansk (chili sin carne) med 500 g sojafärs istället för köttfärs. Bättre för djuren, miljön och hälsan. ❤

  • Robin/kock

    Själv kör jag grund receptet här ifrån, sedan har jag i champinjoner, ärtor och majs. Blir grymt gott, ett pluss är ett rostat bröd vid sidan av tallriken! Lycka till allihopa!

Visa fler