
Chili-cheesebollar
Betyg (1-5):
Krispiga små läckra, heta ostbollar. Ett lyxigt snacks att bjuda på som tilltugg på festen.
Tillagningstid: 25 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g cream cheese
- 75 g riven mozzarella
- 75 g riven lagrad ost
- 10 inlagda jalapeños, hackade
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl panko ströbröd
- 3 dl neutral olja till fritering eller stekning
Gör så här
- Rör ihop cream cheese, ost och jalapeño och rulla till bollar. Doppa i mjöl, sedan i lättvispade ägg och sist i panko. Se till att bollarna är helt täckta med panering, annars läcker osten ut.
- Hetta upp olja i en kastrull till ca 180°. Fritera några bollar i taget till fin, gyllene färg. Det går också bra att steka bollarna runt om i rikligt med olja. Låt rinna av på hushållspapper.
Servering
För mer smak – servera med skivad chili och limeklyftor.
Liknande recept
Chili-cheesebollar
Betyg (1-5):
Krispiga små läckra, heta ostbollar. Ett lyxigt snacks att bjuda på som tilltugg på festen.
Tillagningstid: 25 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ihop cream cheese, ost och jalapeño och rulla till bollar. Doppa i mjöl, sedan i lättvispade ägg och sist i panko. Se till att bollarna är helt täckta med panering, annars läcker osten ut.
- Hetta upp olja i en kastrull till ca 180°. Fritera några bollar i taget till fin, gyllene färg. Det går också bra att steka bollarna runt om i rikligt med olja. Låt rinna av på hushållspapper.
Servering
För mer smak – servera med skivad chili och limeklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lotta
2019-12-31
Så goda!