Chili-cheesebollar

Betyg (1-5):
4.33 (21 betyg)

Krispiga små läckra, heta ostbollar. Ett lyxigt snacks att bjuda på som tilltugg på festen.

Tillagningstid: 25 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 100 g cream cheese
  • 75 g riven mozzarella
  • 75 g riven lagrad ost
  • 10 inlagda jalapeños, hackade
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 3 dl neutral olja till fritering eller stekning

Gör så här

  1. Rör ihop cream cheese, ost och jalapeño och rulla till bollar. Doppa i mjöl, sedan i lättvispade ägg och sist i panko. Se till att bollarna är helt täckta med panering, annars läcker osten ut.
  2. Hetta upp olja i en kastrull till ca 180°. Fritera några bollar i taget till fin, gyllene färg. Det går också bra att steka bollarna runt om i rikligt med olja. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

För mer smak – servera med skivad chili och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Matjessillröra

(23)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)

Spenatsoppa med ädelost

(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g cream cheese
  • 75 g riven mozzarella
  • 75 g riven lagrad ost
  • 10 inlagda jalapeños, hackade
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 3 dl neutral olja till fritering eller stekning

Chili-cheesebollar

Betyg (1-5):
4.33 (21 betyg)

Krispiga små läckra, heta ostbollar. Ett lyxigt snacks att bjuda på som tilltugg på festen.

Tillagningstid: 25 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop cream cheese, ost och jalapeño och rulla till bollar. Doppa i mjöl, sedan i lättvispade ägg och sist i panko. Se till att bollarna är helt täckta med panering, annars läcker osten ut.
  2. Hetta upp olja i en kastrull till ca 180°. Fritera några bollar i taget till fin, gyllene färg. Det går också bra att steka bollarna runt om i rikligt med olja. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

För mer smak – servera med skivad chili och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Matjessillröra

(23)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies