
Chèvregratinerade endiver
Betyg (1-5):
Krämig getost med färska kryddor, vitlök och het kajenn på en bädd av endiver passar utmärkt som förrätt eller buffétillbehör.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 st ansade endiver
- 1 msk olivolja
- 200 g chèvre
- 0.5 krm kajennpeppar
- 1 msk hackad, färsk oregano eller timjan
- 2 skivade vitlöksklyftor
Gör så här
- Koka endiverna i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, 8-10 minuter. Låt dem rinna av väl. Dela dem eventuellt. Lägg endiverna på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite av oljan. Smula sönder osten över endiverna och krydda med cayenne, oregano och vitlök. Droppa över resten av oljan.
- Sätt in fatet i övre delen av ugnen tills allt är riktigt varmt.
Liknande recept
Chèvregratinerade endiver
Betyg (1-5):
Krämig getost med färska kryddor, vitlök och het kajenn på en bädd av endiver passar utmärkt som förrätt eller buffétillbehör.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka endiverna i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, 8-10 minuter. Låt dem rinna av väl. Dela dem eventuellt. Lägg endiverna på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite av oljan. Smula sönder osten över endiverna och krydda med cayenne, oregano och vitlök. Droppa över resten av oljan.
- Sätt in fatet i övre delen av ugnen tills allt är riktigt varmt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!