Chèvregratinerade endiver

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Krämig getost med färska kryddor, vitlök och het kajenn på en bädd av endiver passar utmärkt som förrätt eller buffétillbehör.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 4 st ansade endiver
  • 1 msk olivolja
  • 200 g chèvre
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 msk hackad, färsk oregano eller timjan
  • 2 skivade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Koka endiverna i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, 8-10 minuter. Låt dem rinna av väl. Dela dem eventuellt. Lägg endiverna på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite av oljan. Smula sönder osten över endiverna och krydda med cayenne, oregano och vitlök. Droppa över resten av oljan.
  2. Sätt in fatet i övre delen av ugnen tills allt är riktigt varmt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade tomater med mozzarella

(5)

Caprese på Mastios vis

(1)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Insalata caprese

(1)

Oxfilé salsa verde

(38)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 st ansade endiver
  • 1 msk olivolja
  • 200 g chèvre
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 msk hackad, färsk oregano eller timjan
  • 2 skivade vitlöksklyftor

Chèvregratinerade endiver

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Krämig getost med färska kryddor, vitlök och het kajenn på en bädd av endiver passar utmärkt som förrätt eller buffétillbehör.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka endiverna i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, 8-10 minuter. Låt dem rinna av väl. Dela dem eventuellt. Lägg endiverna på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite av oljan. Smula sönder osten över endiverna och krydda med cayenne, oregano och vitlök. Droppa över resten av oljan.
  2. Sätt in fatet i övre delen av ugnen tills allt är riktigt varmt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade tomater med mozzarella

(5)

Caprese på Mastios vis

(1)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Insalata caprese

(1)

Oxfilé salsa verde

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies