Chèvrefylld fläskfilé med vinsky

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fläskfilén får en härlig smak när den fylls med chèvre. Serveras med sås av vitt vin.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g fläskfilé
  • 75 g chèvre
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk smält smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • Vinsky:
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 dl hönsbuljong av fond eller tärning
  • 1 tsk potatismjöl
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 6 dl kokt ris
  • 1 liter blandad sallad, t ex mâche, rucola, lollo rosso
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, efter smak
  • 300 g kokta gröna bönor

Gör så här

  1. Gör en skåra, nästan igenom, längs filén. Blanda chèvre och persilja och fyll i skåran. Fäst ihop skåran med cocktailpinnar eller bind ett steksnöre runt om. Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek den i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Tag ut köttet och låt det vila övertäckt ca 15 minuter innan det skärs upp. Sila skyn från formen i en kastrull och tillsätt buljongen och vinet utrört med potatismjölet. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med ris, salladsblad (med lite olja, salt och peppar) och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Dagobertare extra allt

(5)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Grekisk filodegspaj

(22)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g fläskfilé
  • 75 g chèvre
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk smält smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • Vinsky:
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 dl hönsbuljong av fond eller tärning
  • 1 tsk potatismjöl
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 6 dl kokt ris
  • 1 liter blandad sallad, t ex mâche, rucola, lollo rosso
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, efter smak
  • 300 g kokta gröna bönor

Chèvrefylld fläskfilé med vinsky

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fläskfilén får en härlig smak när den fylls med chèvre. Serveras med sås av vitt vin.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör en skåra, nästan igenom, längs filén. Blanda chèvre och persilja och fyll i skåran. Fäst ihop skåran med cocktailpinnar eller bind ett steksnöre runt om. Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek den i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Tag ut köttet och låt det vila övertäckt ca 15 minuter innan det skärs upp. Sila skyn från formen i en kastrull och tillsätt buljongen och vinet utrört med potatismjölet. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med ris, salladsblad (med lite olja, salt och peppar) och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Dagobertare extra allt

(5)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Grekisk filodegspaj

(22)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies