Chèvrebrûlé

Betyg (1-5):
2.69 (26 betyg)

En härlig brûlépudding gjord på chèvre.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 ägg, endast gulan
  • 100 g chèvre
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 msk socker
  • 1 fikon i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka upp grädde i en kastrull. Dra den åt sidan.
  2. Tillsätt äggulorna och vispa ihop. Sjud på svag värme under omrörning tills blandningen tjocknat. Dra kastrullen åt sidan.
  3. Skär bort kanterna på osten och smula ner osten i smeten. Mixa slät med en stavmixer. Tillsätt salt och peppar.
  4. Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ dem på en plåt med höga kanter. Ställ plåten i ugnen och fyll till hälften med kokande vatten. Grädda ca 20 min eller tills de stelnat. Ta ut och låt svalna.

Till servering

  1. Vid servering: Strö på socker. Bränn av brûléerna med en brännare, eller ställ högst upp i ugnen på grilleffekt tills ytan är knäckig, det tar några minuter. Servera med fikonklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Pepparkakscheesecake

(53)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Mint-pannacotta

(3)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Jordgubbstiramisu

(27)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 ägg, endast gulan
  • 100 g chèvre
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 msk socker
  • 1 fikon i klyftor

Chèvrebrûlé

Betyg (1-5):
2.69 (26 betyg)

En härlig brûlépudding gjord på chèvre.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka upp grädde i en kastrull. Dra den åt sidan.
  2. Tillsätt äggulorna och vispa ihop. Sjud på svag värme under omrörning tills blandningen tjocknat. Dra kastrullen åt sidan.
  3. Skär bort kanterna på osten och smula ner osten i smeten. Mixa slät med en stavmixer. Tillsätt salt och peppar.
  4. Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ dem på en plåt med höga kanter. Ställ plåten i ugnen och fyll till hälften med kokande vatten. Grädda ca 20 min eller tills de stelnat. Ta ut och låt svalna.

Till servering

  1. Vid servering: Strö på socker. Bränn av brûléerna med en brännare, eller ställ högst upp i ugnen på grilleffekt tills ytan är knäckig, det tar några minuter. Servera med fikonklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Pepparkakscheesecake

(53)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Mint-pannacotta

(3)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Jordgubbstiramisu

(27)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies