
Chèvrebrûlé
Betyg (1-5):
En härlig brûlépudding gjord på chèvre.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 5 dl vispgrädde
- 5 ägg, endast gulan
- 100 g chèvre
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 4 msk socker
- 1 fikon i klyftor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Koka upp grädde i en kastrull. Dra den åt sidan.
- Tillsätt äggulorna och vispa ihop. Sjud på svag värme under omrörning tills blandningen tjocknat. Dra kastrullen åt sidan.
- Skär bort kanterna på osten och smula ner osten i smeten. Mixa slät med en stavmixer. Tillsätt salt och peppar.
- Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ dem på en plåt med höga kanter. Ställ plåten i ugnen och fyll till hälften med kokande vatten. Grädda ca 20 min eller tills de stelnat. Ta ut och låt svalna.
Till servering
- Vid servering: Strö på socker. Bränn av brûléerna med en brännare, eller ställ högst upp i ugnen på grilleffekt tills ytan är knäckig, det tar några minuter. Servera med fikonklyftor.
Liknande recept
Chèvrebrûlé
Betyg (1-5):
En härlig brûlépudding gjord på chèvre.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Koka upp grädde i en kastrull. Dra den åt sidan.
- Tillsätt äggulorna och vispa ihop. Sjud på svag värme under omrörning tills blandningen tjocknat. Dra kastrullen åt sidan.
- Skär bort kanterna på osten och smula ner osten i smeten. Mixa slät med en stavmixer. Tillsätt salt och peppar.
- Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ dem på en plåt med höga kanter. Ställ plåten i ugnen och fyll till hälften med kokande vatten. Grädda ca 20 min eller tills de stelnat. Ta ut och låt svalna.
Till servering
- Vid servering: Strö på socker. Bränn av brûléerna med en brännare, eller ställ högst upp i ugnen på grilleffekt tills ytan är knäckig, det tar några minuter. Servera med fikonklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!