
Chèvre chaud
Betyg (1-5):
En riktigt matig macka där rostade rödbetor har fått en naturlig plats mellan brödet och chèvreosten. Passar perfekt som lunch eller mellanrätt.
Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g färska rödbetor, i stavar eller Rödbetsstavar
- 1 msk olivolja
- 400 g chèvre
- 4 skivor bröd, lantbröd eller surdegsbröd
- 40 g pinjenötter
- 1 msk olivolja
- 70 g salladsmix
- 1 msk flytande honung
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Fördela rödbetorna på en ugnsplåt, vänd runt i olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
- Skär chèvreost i 4 skivor och pensla brödskivorna med olja. Lägg ostskivorna och brödskivorna bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Strö pinjenötterna över osten och rosta mitt i ugnen tills de har fin färg, 3–4 min. Lägg rödbetor, sallad och chèvre på brödskivorna.
Liknande recept
Chèvre chaud
Betyg (1-5):
En riktigt matig macka där rostade rödbetor har fått en naturlig plats mellan brödet och chèvreosten. Passar perfekt som lunch eller mellanrätt.
Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fördela rödbetorna på en ugnsplåt, vänd runt i olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
- Skär chèvreost i 4 skivor och pensla brödskivorna med olja. Lägg ostskivorna och brödskivorna bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Strö pinjenötterna över osten och rosta mitt i ugnen tills de har fin färg, 3–4 min. Lägg rödbetor, sallad och chèvre på brödskivorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!