Chapati

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Runda, fina bröd som gräddas i stekpannan och serveras nygräddade till en gryta eller en god röra.

Tillagningstid: 50 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 2 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk olja, t.ex. rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Låt den vila 15-30 minuter. Dela sedan degen i 12 bitar och kavla ut varje del till tunna, runda kakor. Var generös med vetemjöl när du bakar ut brödet.
  2. Hetta upp en stekpanna och grädda en kaka i taget utan fett eller olja. Vänd brödet när det börjar bli bubbligt och få färg. Grädda varje bröd sammanlagt 1-2 minuter på medelstark värme.
  3. Bröden smakar bäst färska. Linda in dem i en handduk eller lägg dem i en plastpåse om de inte ska ätas genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



thina charo

2015-11-12

Så bakar inte folket i kenya brödet ,lägger det i pannan och efter första vändningen så penslas olja på chapatin och vänds och penslas på andra sidan

j

2014-08-31

aaha jajajhaha

Kristoffer Saxin

2013-02-08

Detta var ett riktigt dåligt recept! Jag följde det till punkt & pricka & bröden blev stela som träbitar. Så här ska inte riktiga Chapati vara!

Liknande recept

Örtbaguetter

(1)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Tomat- och fetaostfyllt bröd

(4)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Korv med hembakade korvbröd

(2)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk olja, t.ex. rapsolja
  • 1 tsk salt

Chapati

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Runda, fina bröd som gräddas i stekpannan och serveras nygräddade till en gryta eller en god röra.

Tillagningstid: 50 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Låt den vila 15-30 minuter. Dela sedan degen i 12 bitar och kavla ut varje del till tunna, runda kakor. Var generös med vetemjöl när du bakar ut brödet.
  2. Hetta upp en stekpanna och grädda en kaka i taget utan fett eller olja. Vänd brödet när det börjar bli bubbligt och få färg. Grädda varje bröd sammanlagt 1-2 minuter på medelstark värme.
  3. Bröden smakar bäst färska. Linda in dem i en handduk eller lägg dem i en plastpåse om de inte ska ätas genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



thina charo

2015-11-12

Så bakar inte folket i kenya brödet ,lägger det i pannan och efter första vändningen så penslas olja på chapatin och vänds och penslas på andra sidan

j

2014-08-31

aaha jajajhaha

Kristoffer Saxin

2013-02-08

Detta var ett riktigt dåligt recept! Jag följde det till punkt & pricka & bröden blev stela som träbitar. Så här ska inte riktiga Chapati vara!

Liknande recept

Örtbaguetter

(1)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Tomat- och fetaostfyllt bröd

(4)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Korv med hembakade korvbröd

(2)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies