Champinjonsoppa med keso och krasse

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g champinjoner, grovt skurna
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 250 g keso
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.

Tips

Servera med bröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Viltskav

(26)

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(43)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Blandsvampsoppa

(24)

Pasta med svampsås

(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g champinjoner, grovt skurna
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 250 g keso
  • smörgåskrasse

Champinjonsoppa med keso och krasse

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.

Tips

Servera med bröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Viltskav

(26)

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(43)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Blandsvampsoppa

(24)

Pasta med svampsås

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies