Champinjonsoppa med Keso och krasse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Krämig champinjonsoppa med vitlök och färska kryddor som toppas med en klick Keso. Perfekt till vardagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g champinjoner, grovt skurna
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 250 g Keso
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med Keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.

Tips

Servera med bröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Blandsvampsoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg
Betyg
(42)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g champinjoner, grovt skurna
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 250 g Keso
  • smörgåskrasse

Champinjonsoppa med Keso och krasse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Krämig champinjonsoppa med vitlök och färska kryddor som toppas med en klick Keso. Perfekt till vardagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med Keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.

Tips

Servera med bröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Blandsvampsoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg
Betyg
(42)