
Champinjonsoppa med Keso och krasse
Betyg (1-5):
Krämig champinjonsoppa med vitlök och färska kryddor som toppas med en klick Keso. Perfekt till vardagsmiddag.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g champinjoner, grovt skurna
- 1 gul lök, i klyftor
- 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 1 liter vatten
- 2 msk balsamvinäger
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl grädde
- salt och svartpeppar
- 250 g Keso
- smörgåskrasse
Gör så här
- Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
- Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med Keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.
Tips

Servera med bröd!
Liknande recept
Champinjonsoppa med Keso och krasse
Betyg (1-5):
Krämig champinjonsoppa med vitlök och färska kryddor som toppas med en klick Keso. Perfekt till vardagsmiddag.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
- Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med Keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.
Tips

Servera med bröd!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!