För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Champinjonsoppa med Keso och krasse

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Krämig champinjonsoppa med vitlök och färska kryddor som toppas med en klick Keso. Perfekt till vardagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g champinjoner, grovt skurna
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 250 g Keso
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med Keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.

Tips

Servera med bröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltskav

(30)

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(53)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(38)

Blandsvampsoppa

(25)

Kantarellpaj med Västerbottensost

(99)

Karljohan-pappardelle med Västerbottensost och knapriga brödsmulor

(75)

Västerbottensostpaj med kantareller

(24)

Pasta med svampsås

(17)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g champinjoner, grovt skurna
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 250 g Keso
  • smörgåskrasse

Champinjonsoppa med Keso och krasse

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Krämig champinjonsoppa med vitlök och färska kryddor som toppas med en klick Keso. Perfekt till vardagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs svamp, lök, rosmarin och vitlök i en kastrull. Häll i vatten och balsamvinäger och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt. Servera soppan med Keso och krasse. Dra ett varv med pepparkvarnen och droppa ev i lite olivolja vid servering.

Tips

Servera med bröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltskav

(30)

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(53)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(38)

Blandsvampsoppa

(25)

Kantarellpaj med Västerbottensost

(99)

Karljohan-pappardelle med Västerbottensost och knapriga brödsmulor

(75)

Västerbottensostpaj med kantareller

(24)

Pasta med svampsås

(17)