För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

Betyg (1-5):
4 (46 betyg)

God höstig soppa på champinjoner serveras med en krispig pizza.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Tortillapizza
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g riven ost
  • 125 g broccoli, tunt skivade buketter
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Stek svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, matlagningsvin och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 10 min. Mixa soppan slät och rör ner crème fraichen. Smaka av med salt och peppar och låt allt bli varmt.

Tortillapizza:

  1. Blanda crème fraiche med vitlök och bred ut på tortillabröden. Strö över riven ost och lägg på broccolin. Strö över chiliflakes, salta och peppra. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzorna har fått fin färg, ca 8 min.
  2. Servera soppan med pizzorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erica

2019-10-31

Fantastiskt god. Enkel och snabb att göra. Alla älskar den!

Frida

2019-10-29

Super god

Liknande recept

Moussakagratäng

(81)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(38)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(133)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(20)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Tortillapizza
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g riven ost
  • 125 g broccoli, tunt skivade buketter
  • 1 tsk chiliflakes

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

Betyg (1-5):
4 (46 betyg)

God höstig soppa på champinjoner serveras med en krispig pizza.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, matlagningsvin och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 10 min. Mixa soppan slät och rör ner crème fraichen. Smaka av med salt och peppar och låt allt bli varmt.

Tortillapizza:

  1. Blanda crème fraiche med vitlök och bred ut på tortillabröden. Strö över riven ost och lägg på broccolin. Strö över chiliflakes, salta och peppra. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzorna har fått fin färg, ca 8 min.
  2. Servera soppan med pizzorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erica

2019-10-31

Fantastiskt god. Enkel och snabb att göra. Alla älskar den!

Frida

2019-10-29

Super god

Liknande recept

Moussakagratäng

(81)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(38)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(133)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(20)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)