Champinjonsoppa

Betyg (1-5):
3.48 (48 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 300 g skivade champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 4 msk ädelost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm örtsalt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • 2 rostade brödkrutonger

Gör så här

  1. Stek svamp och lök i smör i en gryta tills svampen får lite färg. Strö över mjöl och späd med vatten. Lägg i buljongtärningarna.
  2. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter. Smula i osten och häll därefter i grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera soppan med färska örter och servera med rostade brödkrutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2017-07-11

Mycket god 😀😀

Linn

2016-08-02

Den här var jättegod, mums :) Jag hade ingen ädelost hemma så skippade det och använde frysta örter (provencal blandning). Använde grönsaksbuljong (BONG). Kommer helt klart göras igen, mums!

Susanna

2015-01-07

Mycket god! Lagom lunch. Skippade dock ädelosten och tog färsk timjan. Gjorde oststänger bredvid. Mumsigt!

Ingela

2012-12-16

Jättegod! Tillochmed min svårflörtade man tyckte den var mumsig:-)

Liknande recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

(5)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g skivade champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 4 msk ädelost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm örtsalt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • 2 rostade brödkrutonger

Champinjonsoppa

Betyg (1-5):
3.48 (48 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svamp och lök i smör i en gryta tills svampen får lite färg. Strö över mjöl och späd med vatten. Lägg i buljongtärningarna.
  2. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter. Smula i osten och häll därefter i grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera soppan med färska örter och servera med rostade brödkrutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2017-07-11

Mycket god 😀😀

Linn

2016-08-02

Den här var jättegod, mums :) Jag hade ingen ädelost hemma så skippade det och använde frysta örter (provencal blandning). Använde grönsaksbuljong (BONG). Kommer helt klart göras igen, mums!

Susanna

2015-01-07

Mycket god! Lagom lunch. Skippade dock ädelosten och tog färsk timjan. Gjorde oststänger bredvid. Mumsigt!

Ingela

2012-12-16

Jättegod! Tillochmed min svårflörtade man tyckte den var mumsig:-)

Liknande recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

(5)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies