Champinjonsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g skivade champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 4 msk ädelost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm örtsalt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • 2 rostade brödkrutonger

Gör så här

  1. Stek svamp och lök i smör i en gryta tills svampen får lite färg. Strö över mjöl och späd med vatten. Lägg i buljongtärningarna.
  2. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter. Smula i osten och häll därefter i grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera soppan med färska örter och servera med rostade brödkrutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-02-28

Mycket god soppa. Barnen gillade den. Kommer att laga den fler gånger.

Kerstin

2017-07-11

Mycket god 😀😀

Linn

2016-08-02

Den här var jättegod, mums :) Jag hade ingen ädelost hemma så skippade det och använde frysta örter (provencal blandning). Använde grönsaksbuljong (BONG). Kommer helt klart göras igen, mums!

Susanna

2015-01-07

Mycket god! Lagom lunch. Skippade dock ädelosten och tog färsk timjan. Gjorde oststänger bredvid. Mumsigt!

Ingela

2012-12-16

Jättegod! Tillochmed min svårflörtade man tyckte den var mumsig:-)

Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g skivade champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 4 msk ädelost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm örtsalt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • 2 rostade brödkrutonger

Champinjonsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svamp och lök i smör i en gryta tills svampen får lite färg. Strö över mjöl och späd med vatten. Lägg i buljongtärningarna.
  2. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter. Smula i osten och häll därefter i grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera soppan med färska örter och servera med rostade brödkrutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-02-28

Mycket god soppa. Barnen gillade den. Kommer att laga den fler gånger.

Kerstin

2017-07-11

Mycket god 😀😀

Linn

2016-08-02

Den här var jättegod, mums :) Jag hade ingen ädelost hemma så skippade det och använde frysta örter (provencal blandning). Använde grönsaksbuljong (BONG). Kommer helt klart göras igen, mums!

Susanna

2015-01-07

Mycket god! Lagom lunch. Skippade dock ädelosten och tog färsk timjan. Gjorde oststänger bredvid. Mumsigt!

Ingela

2012-12-16

Jättegod! Tillochmed min svårflörtade man tyckte den var mumsig:-)

Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg
Betyg
(5)