För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Champinjonsoppa

Betyg (1-5):
3.51 (49 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g skivade champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 4 msk ädelost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm örtsalt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • 2 rostade brödkrutonger

Gör så här

  1. Stek svamp och lök i smör i en gryta tills svampen får lite färg. Strö över mjöl och späd med vatten. Lägg i buljongtärningarna.
  2. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter. Smula i osten och häll därefter i grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera soppan med färska örter och servera med rostade brödkrutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-02-28

Mycket god soppa. Barnen gillade den. Kommer att laga den fler gånger.

Kerstin

2017-07-11

Mycket god 😀😀

Linn

2016-08-02

Den här var jättegod, mums :) Jag hade ingen ädelost hemma så skippade det och använde frysta örter (provencal blandning). Använde grönsaksbuljong (BONG). Kommer helt klart göras igen, mums!

Susanna

2015-01-07

Mycket god! Lagom lunch. Skippade dock ädelosten och tog färsk timjan. Gjorde oststänger bredvid. Mumsigt!

Ingela

2012-12-16

Jättegod! Tillochmed min svårflörtade man tyckte den var mumsig:-)

Liknande recept

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(33)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)

Rotfruktssoppa med svamptopping

(5)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g skivade champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 4 msk ädelost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm örtsalt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • 2 rostade brödkrutonger

Champinjonsoppa

Betyg (1-5):
3.51 (49 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svamp och lök i smör i en gryta tills svampen får lite färg. Strö över mjöl och späd med vatten. Lägg i buljongtärningarna.
  2. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter. Smula i osten och häll därefter i grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera soppan med färska örter och servera med rostade brödkrutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-02-28

Mycket god soppa. Barnen gillade den. Kommer att laga den fler gånger.

Kerstin

2017-07-11

Mycket god 😀😀

Linn

2016-08-02

Den här var jättegod, mums :) Jag hade ingen ädelost hemma så skippade det och använde frysta örter (provencal blandning). Använde grönsaksbuljong (BONG). Kommer helt klart göras igen, mums!

Susanna

2015-01-07

Mycket god! Lagom lunch. Skippade dock ädelosten och tog färsk timjan. Gjorde oststänger bredvid. Mumsigt!

Ingela

2012-12-16

Jättegod! Tillochmed min svårflörtade man tyckte den var mumsig:-)

Liknande recept

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(33)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)

Rotfruktssoppa med svamptopping

(5)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)