Chai Latte salt och caramel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Värmande drink på chai, kryddor, vispad grädde och salt karamellsås. Mums!

Tillagningstid: 20 min
4 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 dl vatten
  • 4 påsar chai-te
  • några kryddnejlikor, malen kanel, kardemumma och ingefära
  • 6 dl mjölk
  • 1.5 dl grädde
  • Salt och caramelsås
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 krm havssalt

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Dra den från plattan och lägg i tepåsarna för att dra någon minut, ev tillsammans med mer kryddor.
  2. Värm och vispa mjölken.Vispa grädden.Häll upp chai-teet, ev genom en tesil, i muggar eller glas och häll i den varma mjölken. Toppa med grädden och ringla över rejält med kolasås.

Salt och caramelsås

  1. Häll ljus sirap, socker, grädde, vaniljpulver och havssalt i en kastrull och låt allt koka upp ordentligt under omrörning några minuter. Låt såsen svalna, den blir då tjock i konsistensen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 dl vatten
  • 4 påsar chai-te
  • några kryddnejlikor, malen kanel, kardemumma och ingefära
  • 6 dl mjölk
  • 1.5 dl grädde
  • Salt och caramelsås
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 krm havssalt

Chai Latte salt och caramel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Värmande drink på chai, kryddor, vispad grädde och salt karamellsås. Mums!

Tillagningstid: 20 min
4 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Dra den från plattan och lägg i tepåsarna för att dra någon minut, ev tillsammans med mer kryddor.
  2. Värm och vispa mjölken.Vispa grädden.Häll upp chai-teet, ev genom en tesil, i muggar eller glas och häll i den varma mjölken. Toppa med grädden och ringla över rejält med kolasås.

Salt och caramelsås

  1. Häll ljus sirap, socker, grädde, vaniljpulver och havssalt i en kastrull och låt allt koka upp ordentligt under omrörning några minuter. Låt såsen svalna, den blir då tjock i konsistensen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)