Ceviche i salladsblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Perfekt start på en lyxig middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g skalade räkor (räkorna från räksoppan)
  • 5 stora kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 strimlad salladslök
  • 0.5 finhackad, urkärnad röd chili
  • 2 lime pressad saft, eller 0,5 citron
  • 0.5 dl hackad koriander eller dill
  • ev salladsblad till servering
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt och tärna pilgrimsmusslorna i lika stora bitar.
  2. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Låt marinera cirka 2 timmar i kylen.
  3. Servera i salladsblad eller små portionsskålar, gärna tillsammans med räksoppan och parmesankex.

Tips

Om du vill göra en "svensk" ceviche byter du ut koriander och lime mot dill och citron. Också jättegott.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g skalade räkor (räkorna från räksoppan)
  • 5 stora kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 strimlad salladslök
  • 0.5 finhackad, urkärnad röd chili
  • 2 lime pressad saft, eller 0,5 citron
  • 0.5 dl hackad koriander eller dill
  • ev salladsblad till servering
  • 2 krm salt

Ceviche i salladsblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Perfekt start på en lyxig middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt och tärna pilgrimsmusslorna i lika stora bitar.
  2. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Låt marinera cirka 2 timmar i kylen.
  3. Servera i salladsblad eller små portionsskålar, gärna tillsammans med räksoppan och parmesankex.

Tips

Om du vill göra en "svensk" ceviche byter du ut koriander och lime mot dill och citron. Också jättegott.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)