
Ceviche i salladsblad
Betyg (1-5):
Perfekt start på en lyxig middag.
Tillagningstid: 20 minuter
4
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 250 g skalade räkor (räkorna från räksoppan)
- 5 stora kammussla (pilgrimsmussla)
- 0.5 strimlad salladslök
- 0.5 finhackad, urkärnad röd chili
- 2 lime pressad saft, eller 0,5 citron
- 0.5 dl hackad koriander eller dill
- ev salladsblad till servering
- 2 krm salt
Gör så här
- Hacka räkorna grovt och tärna pilgrimsmusslorna i lika stora bitar.
- Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Låt marinera cirka 2 timmar i kylen.
- Servera i salladsblad eller små portionsskålar, gärna tillsammans med räksoppan och parmesankex.
Tips

Om du vill göra en "svensk" ceviche byter du ut koriander och lime mot dill och citron. Också jättegott.
Liknande recept
Ceviche i salladsblad
Betyg (1-5):
Perfekt start på en lyxig middag.
Tillagningstid: 20 minuter
4
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hacka räkorna grovt och tärna pilgrimsmusslorna i lika stora bitar.
- Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Låt marinera cirka 2 timmar i kylen.
- Servera i salladsblad eller små portionsskålar, gärna tillsammans med räksoppan och parmesankex.
Tips

Om du vill göra en "svensk" ceviche byter du ut koriander och lime mot dill och citron. Också jättegott.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!