För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ceviche i salladsblad

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Perfekt start på en lyxig middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g skalade räkor (räkorna från räksoppan)
  • 5 stora kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 strimlad salladslök
  • 0.5 finhackad, urkärnad röd chili
  • 2 lime pressad saft, eller 0,5 citron
  • 0.5 dl hackad koriander eller dill
  • ev salladsblad till servering
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt och tärna pilgrimsmusslorna i lika stora bitar.
  2. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Låt marinera cirka 2 timmar i kylen.
  3. Servera i salladsblad eller små portionsskålar, gärna tillsammans med räksoppan och parmesankex.

Tips

Om du vill göra en "svensk" ceviche byter du ut koriander och lime mot dill och citron. Också jättegott.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Räktacos

(15)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Ägghalvor med räkor

(12)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(30)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Varm musselmacka

(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g skalade räkor (räkorna från räksoppan)
  • 5 stora kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 strimlad salladslök
  • 0.5 finhackad, urkärnad röd chili
  • 2 lime pressad saft, eller 0,5 citron
  • 0.5 dl hackad koriander eller dill
  • ev salladsblad till servering
  • 2 krm salt

Ceviche i salladsblad

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Perfekt start på en lyxig middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt och tärna pilgrimsmusslorna i lika stora bitar.
  2. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Låt marinera cirka 2 timmar i kylen.
  3. Servera i salladsblad eller små portionsskålar, gärna tillsammans med räksoppan och parmesankex.

Tips

Om du vill göra en "svensk" ceviche byter du ut koriander och lime mot dill och citron. Också jättegott.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Räktacos

(15)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Ägghalvor med räkor

(12)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(30)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Varm musselmacka

(4)