Cashewfrikadeller

Betyg (1-5):
4.47 (32 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 100 g cashewnötter, naturella
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 dl koriander, hackad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd i en bunke.
  2. Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Vänd ihop nötblandningen, lök, vitlök, ost, koriander och salt. Blanda till en jämn smet och forma små bollar, de sväller vid tillagningen.
  3. Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5–7 min och häll av dem i ett durkslag. Värm smör och olja i en stekpanna och stek bollarna ca 3 min tills de fått fin färg.
  4. Servera med grönsaker och gärna nudlar.

Tips

En kall sås gjord på matyoghurt och sweet chilisås är gott till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-08-23

Jättegoda! Till å med vår kräsne 13-åring gillade. Tog ca 1/4 dl fryst koriander istf färsk.

Sara

2017-08-10

Supergoda! Alla mina tre barn älskade dem!

Elisabet

2017-05-03

Så goda!

Emelie

2015-06-28

Supergoda! Perfekta att frysa in om man vill ha en snabb middag senare i veckan. Jag använder rostade cashew, blir nötigare smak. Sen räcker det med två ägg, de håller ihop fint ändå.

Anna

2015-04-14

Urgoda!!!!

Monika

2014-11-11

Utsökta! Jag använde salvia som kryddört samt smaksatte även med senap. Rekommenderas. Efter att ha kokat frikadellerna frös jag in dem och kan således använda dem både som "riktiga" frikadeller i en soppa eller steka på dem lite och få en härlig färg och yta som "köttbullar". Kommer att finnas som "standardsortiment" i min frys!

Katarina Persson

2014-11-11

Tacksam om de vegetariska recepten utesluter ägg

Maggan

2014-10-24

Jag veganiserade receptet och bytte ut äggen mot no-egg (tror att det funkar med 1dl växtgrädde + 1/2 dl kikärts- el. sojamjöl också) och osten mot ett par smakrika veganska. Hade inte koriander så jag använde persilja istället. Sen ökade jag på kryddmängden (som alltid) och tog mer salt än receptet angav och hade i svartpeppar också i (fördelen med att vara vegan är att man kan smaka av smeten innan den tillagats eftersom det inte är några råa ägg i). Eftersom jag inte hade ströbröd heller så använde jag torkade brödsmulor från hembakat bröd (typ Panko, fast på lite grövre bröd). Gjorde buljongen lite starkare (säg 4 tärningar istället för 2) och tillsatte även ett par msk mörk soja och använde sen buljongen för att göra brunsås när bollarna var färdigkokta. Bollarna serverades med potatismos, brunsås och sallad. Blev jättegott! Uppskattades av hela familjen. Det enda som saknades var lingonsylt... för det var ytterligare ett livsmedel som saknades för dagen...

Zingo

2014-10-05

Supergott och enkelt. Bland det bästa vegetariska jag ätit! Byter ut koriander mot persilja som det står i pappersreceptet :)

Lulu

2014-10-05

istället för att använda ströbröd så tog jag 1 dl mandelmjöl och 1 matsked kokosnötsmjöl. Dessvärre mina bollar kokade sönder i vattenkoket så jag stekte resten i pannan i kokosfett. Annars var de jättegoda!

emma

2014-09-17

väldigt gott och förvånansvärt enkelt (och superlätt att variera smaken, dessutom) Tips: använd som "falafel" i ex pitabröd eller tunnbrödsrullar med några goda tillbehör.

Natalie

2014-09-09

Kanongoda! Kommer göras många fler gånger.

Linda

2014-08-25

Bland det godaste vegetariska som vi i familjen har ätit.

Sara

2014-08-22

Jättegoda! Andra gången testade jag att ha i lite chili och basilika istället för koriander. Supergott

Per

2014-08-21

Toppen. Fin konsistens, god smak. Koriandern tar kanske över lite men vi kör lite mindre av den nästa gång.

Liknande recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Lammgryta med frukt och mandel

(6)

Krämig potatiscurry

(11)

Fläskfilé africana

(41)

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

(0)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Nyfikenbollar

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g cashewnötter, naturella
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 dl koriander, hackad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Cashewfrikadeller

Betyg (1-5):
4.47 (32 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd i en bunke.
  2. Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Vänd ihop nötblandningen, lök, vitlök, ost, koriander och salt. Blanda till en jämn smet och forma små bollar, de sväller vid tillagningen.
  3. Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5–7 min och häll av dem i ett durkslag. Värm smör och olja i en stekpanna och stek bollarna ca 3 min tills de fått fin färg.
  4. Servera med grönsaker och gärna nudlar.

Tips

En kall sås gjord på matyoghurt och sweet chilisås är gott till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-08-23

Jättegoda! Till å med vår kräsne 13-åring gillade. Tog ca 1/4 dl fryst koriander istf färsk.

Sara

2017-08-10

Supergoda! Alla mina tre barn älskade dem!

Elisabet

2017-05-03

Så goda!

Emelie

2015-06-28

Supergoda! Perfekta att frysa in om man vill ha en snabb middag senare i veckan. Jag använder rostade cashew, blir nötigare smak. Sen räcker det med två ägg, de håller ihop fint ändå.

Anna

2015-04-14

Urgoda!!!!

Monika

2014-11-11

Utsökta! Jag använde salvia som kryddört samt smaksatte även med senap. Rekommenderas. Efter att ha kokat frikadellerna frös jag in dem och kan således använda dem både som "riktiga" frikadeller i en soppa eller steka på dem lite och få en härlig färg och yta som "köttbullar". Kommer att finnas som "standardsortiment" i min frys!

Katarina Persson

2014-11-11

Tacksam om de vegetariska recepten utesluter ägg

Maggan

2014-10-24

Jag veganiserade receptet och bytte ut äggen mot no-egg (tror att det funkar med 1dl växtgrädde + 1/2 dl kikärts- el. sojamjöl också) och osten mot ett par smakrika veganska. Hade inte koriander så jag använde persilja istället. Sen ökade jag på kryddmängden (som alltid) och tog mer salt än receptet angav och hade i svartpeppar också i (fördelen med att vara vegan är att man kan smaka av smeten innan den tillagats eftersom det inte är några råa ägg i). Eftersom jag inte hade ströbröd heller så använde jag torkade brödsmulor från hembakat bröd (typ Panko, fast på lite grövre bröd). Gjorde buljongen lite starkare (säg 4 tärningar istället för 2) och tillsatte även ett par msk mörk soja och använde sen buljongen för att göra brunsås när bollarna var färdigkokta. Bollarna serverades med potatismos, brunsås och sallad. Blev jättegott! Uppskattades av hela familjen. Det enda som saknades var lingonsylt... för det var ytterligare ett livsmedel som saknades för dagen...

Zingo

2014-10-05

Supergott och enkelt. Bland det bästa vegetariska jag ätit! Byter ut koriander mot persilja som det står i pappersreceptet :)

Lulu

2014-10-05

istället för att använda ströbröd så tog jag 1 dl mandelmjöl och 1 matsked kokosnötsmjöl. Dessvärre mina bollar kokade sönder i vattenkoket så jag stekte resten i pannan i kokosfett. Annars var de jättegoda!

emma

2014-09-17

väldigt gott och förvånansvärt enkelt (och superlätt att variera smaken, dessutom) Tips: använd som "falafel" i ex pitabröd eller tunnbrödsrullar med några goda tillbehör.

Natalie

2014-09-09

Kanongoda! Kommer göras många fler gånger.

Linda

2014-08-25

Bland det godaste vegetariska som vi i familjen har ätit.

Sara

2014-08-22

Jättegoda! Andra gången testade jag att ha i lite chili och basilika istället för koriander. Supergott

Per

2014-08-21

Toppen. Fin konsistens, god smak. Koriandern tar kanske över lite men vi kör lite mindre av den nästa gång.

Liknande recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Lammgryta med frukt och mandel

(6)

Krämig potatiscurry

(11)

Fläskfilé africana

(41)

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

(0)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Nyfikenbollar

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies