Cashewburgare

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 100 g skalade osaltade cashewnötter eller mandlar
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 1.5 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja till stekning
  • 1 msk smör till stekning
  • Till servering:
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 30 g rucola
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 skivade tomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • 1 dl cornichoner

Gör så här

  1. Mixa nötterna grovt i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa med nötterna. Forma smeten till 4 burgare och stek 2-3 min per sida i en stekpanna med olja och smör.
  2. Rosta och dela brödskivorna och fyll bröden med rucola, yoghurt, cashew-burgare, tomater och rödlöksringar. Toppa ev med paprikasås. Servera med cornichons.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(60)

Indiskt kryddris

(12)

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

(0)

Barnens bästa kycklingnudlar

(17)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Jordnötsplättar

(3)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(15)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g skalade osaltade cashewnötter eller mandlar
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 1.5 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja till stekning
  • 1 msk smör till stekning
  • Till servering:
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 30 g rucola
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 skivade tomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • 1 dl cornichoner

Cashewburgare

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa nötterna grovt i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa med nötterna. Forma smeten till 4 burgare och stek 2-3 min per sida i en stekpanna med olja och smör.
  2. Rosta och dela brödskivorna och fyll bröden med rucola, yoghurt, cashew-burgare, tomater och rödlöksringar. Toppa ev med paprikasås. Servera med cornichons.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(60)

Indiskt kryddris

(12)

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

(0)

Barnens bästa kycklingnudlar

(17)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Jordnötsplättar

(3)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies