Cashewburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g skalade osaltade cashewnötter eller mandlar
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 1.5 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja till stekning
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 30 g rucola
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 skivade tomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • 1 dl cornichoner

Gör så här

  1. Mixa nötterna grovt i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa med nötterna. Forma smeten till 4 burgare och stek 2-3 min per sida i en stekpanna med olja och smör.
  2. Rosta och dela brödskivorna och fyll bröden med rucola, yoghurt, cashew-burgare, tomater och rödlöksringar. Toppa ev med paprikasås. Servera med cornichons.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelcouscous

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Gratinerad hummer med pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fredagsmys med tacos

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttgryta med frukt och mandel

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(91)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g skalade osaltade cashewnötter eller mandlar
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 1.5 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja till stekning
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 30 g rucola
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 skivade tomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • 1 dl cornichoner

Cashewburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa nötterna grovt i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa med nötterna. Forma smeten till 4 burgare och stek 2-3 min per sida i en stekpanna med olja och smör.
  2. Rosta och dela brödskivorna och fyll bröden med rucola, yoghurt, cashew-burgare, tomater och rödlöksringar. Toppa ev med paprikasås. Servera med cornichons.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelcouscous

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Gratinerad hummer med pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fredagsmys med tacos

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttgryta med frukt och mandel

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(91)