Cashew Brittle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Sprött och knaprigt godis med cashew nötter är perfekt att bjuda på till adventsfikat eller på julbordet. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl salta cashewnötter
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält sockret på medellåg värme under omrörning med en sked (sockret klumpar ihop sig innan det börjar smälta.) Häll ut sockret på bakplåtspapperet när det är helt smält och fått fin gyllene färg.
  3. Bred ut i ett tunt lager och strö över nötterna. Låt stelna.
  4. Bryt i bitar och ät som godis, eller grovhacka och toppa din glass med.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lammgryta med frukt och mandel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Cashewfrikadeller

Betyg
Betyg
(42)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 1.5 dl salta cashewnötter
  • 3 dl strösocker

Cashew Brittle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Sprött och knaprigt godis med cashew nötter är perfekt att bjuda på till adventsfikat eller på julbordet. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält sockret på medellåg värme under omrörning med en sked (sockret klumpar ihop sig innan det börjar smälta.) Häll ut sockret på bakplåtspapperet när det är helt smält och fått fin gyllene färg.
  3. Bred ut i ett tunt lager och strö över nötterna. Låt stelna.
  4. Bryt i bitar och ät som godis, eller grovhacka och toppa din glass med.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lammgryta med frukt och mandel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Cashewfrikadeller

Betyg
Betyg
(42)