Carnitas med mangosalsa

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 800 g fläskkarré
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 msk oregano
  • 1 msk chiliflakes
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 1 msk flingsalt
  • Mangosalsa:
  • 225 g tärnad tinad fryst mango
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Till servering:
  • tortillabröd

Gör så här

  1. Mortla ihop fänkålsfrön och lagerblad. Lägg i en vitlöksklyfta och mortla ihop med kryddorna
  2. Strö ut oregano, chiliflakes, paprikapulver och flingsalt på en skärbräda. Häll ut kryddblandningen ur morteln och blanda med kryddorna på skärbrädan.
  3. Vänd köttskivorna i kryddblandningen och lägg direkt på grillen. Grilla 2-4 min per sida på direkt glöd. Skiva köttet i tunna skivor och lägg i ett tortillabröd tillsammans med mangosalsan.

Mangosalsa

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till mangosalsan och smaka av med salt.

Till servering

  1. Tortillabröd

Tips

Grilla hastigt tortillabröden vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(37)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Helstekt Oxfilé

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Älgköttbullar

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g fläskkarré
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 msk oregano
  • 1 msk chiliflakes
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 1 msk flingsalt
  • Mangosalsa:
  • 225 g tärnad tinad fryst mango
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Till servering:
  • tortillabröd

Carnitas med mangosalsa

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ihop fänkålsfrön och lagerblad. Lägg i en vitlöksklyfta och mortla ihop med kryddorna
  2. Strö ut oregano, chiliflakes, paprikapulver och flingsalt på en skärbräda. Häll ut kryddblandningen ur morteln och blanda med kryddorna på skärbrädan.
  3. Vänd köttskivorna i kryddblandningen och lägg direkt på grillen. Grilla 2-4 min per sida på direkt glöd. Skiva köttet i tunna skivor och lägg i ett tortillabröd tillsammans med mangosalsan.

Mangosalsa

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till mangosalsan och smaka av med salt.

Till servering

  1. Tortillabröd

Tips

Grilla hastigt tortillabröden vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(37)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Helstekt Oxfilé

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Älgköttbullar

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies