Carbonara med grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Så gott med en klassisk carbonara med grädde. Blandningen av pasta tillsammans med bacon, äggulor, grädde och parmesan som toppas med rejält av nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g spagetti
  • 280 g bacon
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan, och extra till servering
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Stek under omrörning tills fettet smält och det är lätt knaprigt. Tillsätt löken och stek med tills den är mjuk.
  2. Häll i grädden. Låt puttra någon minut. Lyft pastan direkt ur vattnet ner i pannan. Rör om ordentligt och ta från värmen. Rör ihop äggulorna och vänd ner i pastan under omrörning.
  3. (De ska göra rätten krämig men inte klumpa sig, vilket händer om det är för varmt.) Vänd ner osten och krydda med nymalen svartpeppar. Smaka av med salt och servera direkt.

Tips

Suger pastan in såsen för snabbt, späd på med pastavattnet som innehåller bindande stärkelse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-08-24

Hej Gerald! Du kan frysa dem om du inte vill använda dem på en gång. Sedan kan du till exempel tillsätta dem till en omelett eller vispa dem till en maräng. Mvh Maja/redaktör

Gerald Michael

2020-07-28

Gott. Tack för tipset. Vad gör jag nu med äggvitorna?

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pasta med fläskfilé

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastitio

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Köttbullesoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Pastasallad carbonara

Betyg
Betyg
(25)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 320 g spagetti
  • 280 g bacon
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan, och extra till servering
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Carbonara med grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Så gott med en klassisk carbonara med grädde. Blandningen av pasta tillsammans med bacon, äggulor, grädde och parmesan som toppas med rejält av nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Stek under omrörning tills fettet smält och det är lätt knaprigt. Tillsätt löken och stek med tills den är mjuk.
  2. Häll i grädden. Låt puttra någon minut. Lyft pastan direkt ur vattnet ner i pannan. Rör om ordentligt och ta från värmen. Rör ihop äggulorna och vänd ner i pastan under omrörning.
  3. (De ska göra rätten krämig men inte klumpa sig, vilket händer om det är för varmt.) Vänd ner osten och krydda med nymalen svartpeppar. Smaka av med salt och servera direkt.

Tips

Suger pastan in såsen för snabbt, späd på med pastavattnet som innehåller bindande stärkelse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-08-24

Hej Gerald! Du kan frysa dem om du inte vill använda dem på en gång. Sedan kan du till exempel tillsätta dem till en omelett eller vispa dem till en maräng. Mvh Maja/redaktör

Gerald Michael

2020-07-28

Gott. Tack för tipset. Vad gör jag nu med äggvitorna?

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pasta med fläskfilé

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastitio

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Köttbullesoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Pastasallad carbonara

Betyg
Betyg
(25)