Caprese på Mastios vis

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig caprese på buffelmozzarella, tomater och vindruvor. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g vindruvor, gärna blå
  • 1 dl olivolja
  • 250 g buffelmozzarella
  • 1 tsk salt
  • Örtsmör
  • 2 msk smör
  • 3 msk havregryn
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna och lägg dem med vindruvorna tätt i en ugnsform.
  2. Tryck till tomaterna en aning så safterna frigörs, ringla över olivolja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna något.
  3. Smält smöret tills det är gyllene. Rosta havregrynen i smöret under omrörning. Salta och vänd ner örterna. Låt svalna en aning.
  4. Lägg tomatblandningen på ett fat, bryt bitar av buffelmozzarellan och lägg ovanpå. Häll över saften från formen och toppa med örtströsslet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Britt

2017-11-23

Skulle önska ytterligare en ingrediens för matigare känsla.

Liknande recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

(6)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Bowl med sashimilax

(5)

Vårrullar med dippsås och mynta

(62)

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

(0)

Persiljeskinka

(1)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Räkceviche – Virgin Mary Style

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g vindruvor, gärna blå
  • 1 dl olivolja
  • 250 g buffelmozzarella
  • 1 tsk salt
  • Örtsmör
  • 2 msk smör
  • 3 msk havregryn
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk salt

Caprese på Mastios vis

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig caprese på buffelmozzarella, tomater och vindruvor. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna och lägg dem med vindruvorna tätt i en ugnsform.
  2. Tryck till tomaterna en aning så safterna frigörs, ringla över olivolja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna något.
  3. Smält smöret tills det är gyllene. Rosta havregrynen i smöret under omrörning. Salta och vänd ner örterna. Låt svalna en aning.
  4. Lägg tomatblandningen på ett fat, bryt bitar av buffelmozzarellan och lägg ovanpå. Häll över saften från formen och toppa med örtströsslet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Britt

2017-11-23

Skulle önska ytterligare en ingrediens för matigare känsla.

Liknande recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

(6)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Bowl med sashimilax

(5)

Vårrullar med dippsås och mynta

(62)

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

(0)

Persiljeskinka

(1)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Räkceviche – Virgin Mary Style

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies