Cannellonirullar

Betyg (1-5):
3.65 (17 betyg)

Smaskiga cannellonirullar på vegofärs

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 300 g sojafärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 500 g färsk lasagneplatta
  • 840 g pastasås
  • 3 dl riven ost
  • Till servering
  • salladsmix eller basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek färsen i olja med lök, morot och vitlök. Krydda med oregano, salt och peppar. Riv ner buljongtärningen och häll i vattnet.
  2. Låt puttra ihop någon minut. Ta bort pannan från värmen och vänd ner crème fraichen.
  3. Lägg ut lasagneplattorna på bänken och fördela färsen på dem. Rulla ihop och lägg rullarna i en gratängform.
  4. Häll över tomatsåsen och se till att det kommer sås mellan rullarna. Strö på osten och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera rullarna med en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanessa

2018-05-29

Extremt gott! Blev en ny favorit för hela familjen, byter ibland ut sojafärs mot vanlig nötfärs.

Johan

2017-03-05

Jättegott! Kommer vi göra igen. Men räkna med 50-60 min totalt.

14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g sojafärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 500 g färsk lasagneplatta
  • 840 g pastasås
  • 3 dl riven ost
  • Till servering
  • salladsmix eller basilika

Cannellonirullar

Betyg (1-5):
3.65 (17 betyg)

Smaskiga cannellonirullar på vegofärs

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek färsen i olja med lök, morot och vitlök. Krydda med oregano, salt och peppar. Riv ner buljongtärningen och häll i vattnet.
  2. Låt puttra ihop någon minut. Ta bort pannan från värmen och vänd ner crème fraichen.
  3. Lägg ut lasagneplattorna på bänken och fördela färsen på dem. Rulla ihop och lägg rullarna i en gratängform.
  4. Häll över tomatsåsen och se till att det kommer sås mellan rullarna. Strö på osten och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera rullarna med en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanessa

2018-05-29

Extremt gott! Blev en ny favorit för hela familjen, byter ibland ut sojafärs mot vanlig nötfärs.

Johan

2017-03-05

Jättegott! Kommer vi göra igen. Men räkna med 50-60 min totalt.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies