Cajunlax med örtslungad potatis

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 600 g laxfilé
  • 2 msk cajunkrydda
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl hackade örter, t ex persilja, basilika, koriander
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skiva eller dela ev potatisen och vänd ihop med olivolja och örter. Salta och peppra.
  2. Skär laxen i portionsbitar och vänd runt om i cajunkrydda. Grilla 2–3 min per sida till en innertemperatur på 48°. Låt laxen ligga blickstilla på gallret tills den fått yta, så fastnar den inte.

Tips

Het cajunkrydda: Blanda 1 tsk oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g laxfilé
  • 2 msk cajunkrydda
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl hackade örter, t ex persilja, basilika, koriander
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar

Cajunlax med örtslungad potatis

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skiva eller dela ev potatisen och vänd ihop med olivolja och örter. Salta och peppra.
  2. Skär laxen i portionsbitar och vänd runt om i cajunkrydda. Grilla 2–3 min per sida till en innertemperatur på 48°. Låt laxen ligga blickstilla på gallret tills den fått yta, så fastnar den inte.

Tips

Het cajunkrydda: Blanda 1 tsk oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies