Cajunlax med örtslungad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 2 msk cajunkrydda
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl hackade örter, t ex persilja, basilika, koriander
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skiva eller dela ev potatisen och vänd ihop med olivolja och örter. Salta och peppra.
  2. Skär laxen i portionsbitar och vänd runt om i cajunkrydda. Grilla 2–3 min per sida till en innertemperatur på 48°. Låt laxen ligga blickstilla på gallret tills den fått yta, så fastnar den inte.

Tips

Het cajunkrydda: Blanda 1 tsk oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g laxfilé
  • 2 msk cajunkrydda
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl hackade örter, t ex persilja, basilika, koriander
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar

Cajunlax med örtslungad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skiva eller dela ev potatisen och vänd ihop med olivolja och örter. Salta och peppra.
  2. Skär laxen i portionsbitar och vänd runt om i cajunkrydda. Grilla 2–3 min per sida till en innertemperatur på 48°. Låt laxen ligga blickstilla på gallret tills den fått yta, så fastnar den inte.

Tips

Het cajunkrydda: Blanda 1 tsk oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!