
Cajunlax med örtslungad potatis
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g laxfilé
- 2 msk cajunkrydda
- Potatissallad
- 1 kg färskpotatis
- 1 dl olivolja
- 4 dl hackade örter, t ex persilja, basilika, koriander
- 2 rivna vitlöksklyftor
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Skiva eller dela ev potatisen och vänd ihop med olivolja och örter. Salta och peppra.
- Skär laxen i portionsbitar och vänd runt om i cajunkrydda. Grilla 2–3 min per sida till en innertemperatur på 48°. Låt laxen ligga blickstilla på gallret tills den fått yta, så fastnar den inte.
Tips

Het cajunkrydda: Blanda 1 tsk oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.
Cajunlax med örtslungad potatis
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Skiva eller dela ev potatisen och vänd ihop med olivolja och örter. Salta och peppra.
- Skär laxen i portionsbitar och vänd runt om i cajunkrydda. Grilla 2–3 min per sida till en innertemperatur på 48°. Låt laxen ligga blickstilla på gallret tills den fått yta, så fastnar den inte.
Tips

Het cajunkrydda: Blanda 1 tsk oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!