
Caesarsallad med kyckling
Betyg (1-5):
Romansallad med parmesandressing, kyckling och krispig topping.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g kycklingfilé
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Bröd:
- 1 bröd
- 0.5 dl olivolja
- Dressing:
- 1 dl matyoghurt
- 1 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 tsk kajennpeppar
- 1 dl riven parmesanost
- Sallad:
- 300 g romansallad
- 1 rödlök
- 30 g hyvlad parmesanost
Gör så här
- Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i olja tills de fått fin färg och har en innertemperatur på 70 grader, cirka 15 minuter.
- Tärna de gräddade bröden och rulla dem i olivolja och salta lätt. Lägg på en plåt och låt stå i ugnen på 250 grader tills de är gyllene, cirka 5 minuter. Rör gärna om en gång.
- Blanda ihop yoghurt, majonnäs, vitlök, kajennpeppar och parmesan till en dressing. Späd dressingen med lite vatten om ni önskar en tunnare konsistens och smaka av med salt.
- Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök, ost, kyckling och det tärnade brödet. Ringla över dressingen.
Tips

Knaperstek bacon till salladen och slå en riktig majonnäs med vitlök, parmesan och sardeller i så har ni en störtskön ceasar.
Caesarsallad med kyckling
Betyg (1-5):
Romansallad med parmesandressing, kyckling och krispig topping.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i olja tills de fått fin färg och har en innertemperatur på 70 grader, cirka 15 minuter.
- Tärna de gräddade bröden och rulla dem i olivolja och salta lätt. Lägg på en plåt och låt stå i ugnen på 250 grader tills de är gyllene, cirka 5 minuter. Rör gärna om en gång.
- Blanda ihop yoghurt, majonnäs, vitlök, kajennpeppar och parmesan till en dressing. Späd dressingen med lite vatten om ni önskar en tunnare konsistens och smaka av med salt.
- Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök, ost, kyckling och det tärnade brödet. Ringla över dressingen.
Tips

Knaperstek bacon till salladen och slå en riktig majonnäs med vitlök, parmesan och sardeller i så har ni en störtskön ceasar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!