Caesarsallad med kyckling

Betyg (1-5):
3 (31 betyg)

Romansallad med parmesandressing, kyckling och krispig topping.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Bröd:
  • 1 bröd
  • 0.5 dl olivolja
  • Dressing:
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Sallad:
  • 300 g romansallad
  • 1 rödlök
  • 30 g hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i olja tills de fått fin färg och har en innertemperatur på 70 grader, cirka 15 minuter.
  2. Tärna de gräddade bröden och rulla dem i olivolja och salta lätt. Lägg på en plåt och låt stå i ugnen på 250 grader tills de är gyllene, cirka 5 minuter. Rör gärna om en gång.
  3. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, vitlök, kajennpeppar och parmesan till en dressing. Späd dressingen med lite vatten om ni önskar en tunnare konsistens och smaka av med salt.
  4. Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök, ost, kyckling och det tärnade brödet. Ringla över dressingen.

Tips

Knaperstek bacon till salladen och slå en riktig majonnäs med vitlök, parmesan och sardeller i så har ni en störtskön ceasar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Bröd:
  • 1 bröd
  • 0.5 dl olivolja
  • Dressing:
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Sallad:
  • 300 g romansallad
  • 1 rödlök
  • 30 g hyvlad parmesanost

Caesarsallad med kyckling

Betyg (1-5):
3 (31 betyg)

Romansallad med parmesandressing, kyckling och krispig topping.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i olja tills de fått fin färg och har en innertemperatur på 70 grader, cirka 15 minuter.
  2. Tärna de gräddade bröden och rulla dem i olivolja och salta lätt. Lägg på en plåt och låt stå i ugnen på 250 grader tills de är gyllene, cirka 5 minuter. Rör gärna om en gång.
  3. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, vitlök, kajennpeppar och parmesan till en dressing. Späd dressingen med lite vatten om ni önskar en tunnare konsistens och smaka av med salt.
  4. Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök, ost, kyckling och det tärnade brödet. Ringla över dressingen.

Tips

Knaperstek bacon till salladen och slå en riktig majonnäs med vitlök, parmesan och sardeller i så har ni en störtskön ceasar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies