För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Caesarsallad med parmesan, brödkrutonger och romansallad. Servera med grillad kyckling på spett och caesardressing med sardeller, parmesan och citron.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivor vitt formbröd, kantskuret och småtärnat
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk örtsalt
  • Kycklingspett:
  • 250 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 blötlagda träspett
  • 1 tsk salt
  • Caesardressing:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardellfiléer
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk worcestershiresås
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl riven parmesanost, ev mer
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g grovskuren romansallad
  • 25 g hyvlad parmesan

Gör så här

  1. Lägg brödtärningarna i en långpanna, bland med olja och örtsalt. Rosta brödet i ugnen på 225° tills det är gyllenbrunt. Rör om då och då.
  2. Skär kycklingen i 12 strimlor. Rör ihop olivolja, rosmarin, salt och peppar och blanda med kycklingen. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla eller stek i het stekpanna 3–4 minuter tills de är genomstekta.

Caesardressing

  1. Vispa äggula, vitlök, sardeller, citronsaft och Worcestershiresås. Tillsätt olja i en tunn stråle under ständig vispning. Rör ner parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda romansalladen med brödkrutongerna. Häll på dressingen lite i taget och rör om. Fördela i små glas med kycklingspetten och garnera med hyvlad parmesan.

Tips

Krutonger är ett smart sätt att ta hand om allt gammalt bröd! Matbröd, såsom korv- och hamburgerbröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(5)

Räktacos

(15)

Vegetariska piroger

(8)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(3)

Chili- och paprikapotatis

(1)

Blomkålspizza med gruyèreost

(3)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2 skivor vitt formbröd, kantskuret och småtärnat
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk örtsalt
  • Kycklingspett:
  • 250 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 blötlagda träspett
  • 1 tsk salt
  • Caesardressing:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardellfiléer
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk worcestershiresås
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl riven parmesanost, ev mer
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g grovskuren romansallad
  • 25 g hyvlad parmesan

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Caesarsallad med parmesan, brödkrutonger och romansallad. Servera med grillad kyckling på spett och caesardressing med sardeller, parmesan och citron.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg brödtärningarna i en långpanna, bland med olja och örtsalt. Rosta brödet i ugnen på 225° tills det är gyllenbrunt. Rör om då och då.
  2. Skär kycklingen i 12 strimlor. Rör ihop olivolja, rosmarin, salt och peppar och blanda med kycklingen. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla eller stek i het stekpanna 3–4 minuter tills de är genomstekta.

Caesardressing

  1. Vispa äggula, vitlök, sardeller, citronsaft och Worcestershiresås. Tillsätt olja i en tunn stråle under ständig vispning. Rör ner parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda romansalladen med brödkrutongerna. Häll på dressingen lite i taget och rör om. Fördela i små glas med kycklingspetten och garnera med hyvlad parmesan.

Tips

Krutonger är ett smart sätt att ta hand om allt gammalt bröd! Matbröd, såsom korv- och hamburgerbröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(5)

Räktacos

(15)

Vegetariska piroger

(8)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(3)

Chili- och paprikapotatis

(1)

Blomkålspizza med gruyèreost

(3)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)