Butternutomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Ägg, riven ost och bönor mättar bra i denna läckra omelett.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 butternutpumpa (ca 350 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl rucola
  • 4 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven ost
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan smått. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene. Vänd runt med agavesirap och citronsaft.
  2. Skölj av bönorna i kallt vatten och vänd ihop med pumpan och rucola.
  3. Vispa äggen lätt med vatten och salt.
  4. Stek hälften av äggvispet i olja och dra med stekspaden från kanterna in mot mitten. Stek omeletten på medelvärme. När den stelnat strö på hälften av bönblandningen på ena halvan och strö över hälften av osten. Vik över den andra delen på omeletten och dra av från värmen.
  5. Låt stå 2–3 min. Stjälp upp på en tallrik. Gör likadant med resterande ingredienser till ännu en omelett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Majsiga mackor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegetariska enchiladas med spenat

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Wraps med bön- och quinoasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Varm macka med zucchini och skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(39)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 butternutpumpa (ca 350 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl rucola
  • 4 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven ost
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk salt

Butternutomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Ägg, riven ost och bönor mättar bra i denna läckra omelett.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan smått. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene. Vänd runt med agavesirap och citronsaft.
  2. Skölj av bönorna i kallt vatten och vänd ihop med pumpan och rucola.
  3. Vispa äggen lätt med vatten och salt.
  4. Stek hälften av äggvispet i olja och dra med stekspaden från kanterna in mot mitten. Stek omeletten på medelvärme. När den stelnat strö på hälften av bönblandningen på ena halvan och strö över hälften av osten. Vik över den andra delen på omeletten och dra av från värmen.
  5. Låt stå 2–3 min. Stjälp upp på en tallrik. Gör likadant med resterande ingredienser till ännu en omelett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Majsiga mackor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegetariska enchiladas med spenat

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Wraps med bön- och quinoasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Varm macka med zucchini och skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(39)