Butternut med valnötsfras

Butternut med valnötsfras

5 (1 betyg)

Den mjukrostade pumpan blir extra ljuvlig med det frasigt stekta nötsmulet.

  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1.5 kg butternutpumpa
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 msk finhackad färsk salvia
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skala den, antingen med en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ut kärnhuset. Skiva delarna och lägg på en plåt.

  2. 2

    Mixa valnötter, ströbröd, solrosfrön och salvia till ett smul.

  3. 3

    Salta och peppra pumpan och strö över smulet. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  4. 4

    Servera som en del av julbordet.

Servering

Gott att pressa lite citron eller limesaft över pumpan vid servering. Man kan även riva ner lite citronskal i nötsmulet.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar