Burrata med granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Krämig burrata, underbart god med syrligt granatäpple och stekt citron. Recept ur kokboken: Vinter hos Wood av Sofia Wood.

Tillagningstid: 5 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g , rumsvarma burrata (2 ostar)
  • 1 liten citron, halverad
  • 1 litet granatäpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Stek citronen med snittytan nedåt i olja i en stekpanna.
  2. Stek på medelhög värme tills det doftar gott och den har fin karamelliserad yta.
  3. Lägg burratan på ett fat och skär ett snitt i osten. Pressa över citronsaft och strö på granatäpple.
  4. Ringla på olja och vinäger. Smula över flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Burrata har seglat upp som en måste-ingrediens, men det funkar även med buffelmozzarella.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g , rumsvarma burrata (2 ostar)
  • 1 liten citron, halverad
  • 1 litet granatäpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Burrata med granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Krämig burrata, underbart god med syrligt granatäpple och stekt citron. Recept ur kokboken: Vinter hos Wood av Sofia Wood.

Tillagningstid: 5 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek citronen med snittytan nedåt i olja i en stekpanna.
  2. Stek på medelhög värme tills det doftar gott och den har fin karamelliserad yta.
  3. Lägg burratan på ett fat och skär ett snitt i osten. Pressa över citronsaft och strö på granatäpple.
  4. Ringla på olja och vinäger. Smula över flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Burrata har seglat upp som en måste-ingrediens, men det funkar även med buffelmozzarella.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)