Buljongsoppa med primörer och tofu
  • Tid 30 min

Buljongsoppa med primörer och tofu

2 (3 betyg)

Värmande buljong med champinjoner, salladskål, morötter och tofu.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk soja
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 250 g tofu, naturell
  • 200 g champinjoner
  • 200 g salladskål
  • 2 morötter
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 msk japansk soja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp vatten och soja i en kastrull och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ingefära och koka upp. Tärna tofun i 1 cm bitar, skiva svampen och strimla morot och salladskål.

  2. 2

    Stek solroskärnorna i soja under omrörning på medelvärme tills sojan rostats in i fröna. Tillsätt tofu, svamp och alla grönsaker i buljongen. Servera soppan direkt och toppa med solroskärnorna.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Torbern

    Vi stekt först svampen i vitlök, svartpeppar och salt. Sedan lägger vi i pocherat ägg. Jättegott. Jag lägger också i en extra buljongtärning

  • Äta bör man

    Smakade ingenting. Var tvungen att efterkrydda med soja, lime, fisksås och sambal - men knappt godkänt då heller.

  • Mimi

    Min son älskade det. Vi la till ett pocherat ägg och blev super gott.