Buljongsoppa med primörer och tofu

Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Värmande buljong med champinjoner, salladskål, morötter och tofu.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk soja
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 250 g tofu, naturell
  • 200 g champinjoner
  • 200 g salladskål
  • 2 morot
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Mät upp vatten och soja i en kastrull och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ingefära och koka upp. Tärna tofun i 1 cm bitar, skiva svampen och strimla morot och salladskål.
  2. Stek solroskärnorna i soja under omrörning på medelvärme tills sojan rostats in i fröna. Tillsätt tofu, svamp och alla grönsaker i buljongen. Servera soppan direkt och toppa med solroskärnorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbern

2019-01-24

Vi stekt först svampen i vitlök, svartpeppar och salt. Sedan lägger vi i pocherat ägg. Jättegott. Jag lägger också i en extra buljongtärning

Äta bör man

2019-01-20

Smakade ingenting. Var tvungen att efterkrydda med soja, lime, fisksås och sambal - men knappt godkänt då heller.

Mimi

2019-01-18

Min son älskade det. Vi la till ett pocherat ägg och blev super gott.

Buljongsoppa med primörer och tofu
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk soja
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 250 g tofu, naturell
  • 200 g champinjoner
  • 200 g salladskål
  • 2 morot
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 msk japansk soja

Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Värmande buljong med champinjoner, salladskål, morötter och tofu.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Mät upp vatten och soja i en kastrull och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ingefära och koka upp. Tärna tofun i 1 cm bitar, skiva svampen och strimla morot och salladskål.
  2. Stek solroskärnorna i soja under omrörning på medelvärme tills sojan rostats in i fröna. Tillsätt tofu, svamp och alla grönsaker i buljongen. Servera soppan direkt och toppa med solroskärnorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbern

2019-01-24

Vi stekt först svampen i vitlök, svartpeppar och salt. Sedan lägger vi i pocherat ägg. Jättegott. Jag lägger också i en extra buljongtärning

Äta bör man

2019-01-20

Smakade ingenting. Var tvungen att efterkrydda med soja, lime, fisksås och sambal - men knappt godkänt då heller.

Mimi

2019-01-18

Min son älskade det. Vi la till ett pocherat ägg och blev super gott.