Bulgur- och falukorvspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Allt-i-ett panna med guldkorn.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 2 msk olivolja
  • 400 g falukorv
  • 1 st paprika
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl svarta bönor
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt på anvisningen förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek korven så den får fin stekyta. Tillsätt paprika, gurkmeja och stek ytterligare någon min. Vänd ner bulguren och rör tills det är en jämn gul färg.
  3. Vänd ner bönorna och spenaten. Smaka av med salt och peppar. Blanda chilisåsen med gräddfil och servera till maten.

Tips

Låt barnen hjälpa till, skära korv med tårtspade går faktiskt bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Herrn I Huset

2020-08-09

Kanongott. Ska testa byta ut falukorv med en annan lite bättre korv eller varför inte kycklingfilé.

Stefan

2019-07-06

Nja, kommer nog inte göra den igen.

Jennie

2016-06-26

Min 2,5 åring som är väldigt upp och ner vad gäller mat älskade denna rätt. Vi vuxna tyckte också om den. 6 åringen som är väldigt kräsen åt också men favorit är fortfarande pannkakor :-)

Cecilia

2016-02-02

Använde kyckling fond när jag kokte bulgur för mer smak.

Kristina Bengtsson

2014-11-18

Ok, men inget märkvärdigt. Använde curry istället för gurkmeja.

Liknande recept

Spara recept

Chorizo med buljongkokt vitkål och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chorizogryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chili con carne med kryddig korv

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med salami

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl bulgur
  • 2 msk olivolja
  • 400 g falukorv
  • 1 st paprika
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl svarta bönor
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl gräddfil

Bulgur- och falukorvspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Allt-i-ett panna med guldkorn.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt på anvisningen förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek korven så den får fin stekyta. Tillsätt paprika, gurkmeja och stek ytterligare någon min. Vänd ner bulguren och rör tills det är en jämn gul färg.
  3. Vänd ner bönorna och spenaten. Smaka av med salt och peppar. Blanda chilisåsen med gräddfil och servera till maten.

Tips

Låt barnen hjälpa till, skära korv med tårtspade går faktiskt bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Herrn I Huset

2020-08-09

Kanongott. Ska testa byta ut falukorv med en annan lite bättre korv eller varför inte kycklingfilé.

Stefan

2019-07-06

Nja, kommer nog inte göra den igen.

Jennie

2016-06-26

Min 2,5 åring som är väldigt upp och ner vad gäller mat älskade denna rätt. Vi vuxna tyckte också om den. 6 åringen som är väldigt kräsen åt också men favorit är fortfarande pannkakor :-)

Cecilia

2016-02-02

Använde kyckling fond när jag kokte bulgur för mer smak.

Kristina Bengtsson

2014-11-18

Ok, men inget märkvärdigt. Använde curry istället för gurkmeja.

Liknande recept

Spara recept

Chorizo med buljongkokt vitkål och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chorizogryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chili con carne med kryddig korv

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med salami

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)