Budapestrulle

Betyg (1-5):
3.04 (75 betyg)

En söt och god kaka med smak av nötter och bär.

Tillagningstid: 35 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 6 äggvitor
  • 3 dl florsocker
  • 200 g mixade hasselnötter
  • 1 dl vetemjöl, alt maizena eller potatismjöl
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk socker
  • 400 g bär, t ex blåbär och hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en tjock marängsmet. Vänd ner nötter och vetemjöl. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåt med bakplåtspapper. Grädda 15–20 minuter mitt i ugnen. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som marängen gräddats på. Låt kallna.
  2. Vispa grädde och socker. Bred grädden över marängen och fördela bären på grädden. Rulla ihop som en rulltårta från ena långsidan. Sikta över florsocker före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2018-04-13

Superenkel, snabbt och väldigt god. Gick inte att misslyckas. Jag valde mandarinklyftor att ha i och garnerade tallriken med hallon och ett blad citronmellis, lyxigt 👍☺️

Björn

2016-05-26

Hur vågar ni kalla detta för Budapestrulle? I en sådan ska det vara bitar av mandariner i fyllningen - inga bär :-) !!

Kattis

2015-01-07

Bra grundrecept, men spritsa ut rullen i ränder så spricker den inte när ni rullar ihop den. Och jag behövde baka längre än vad receptet anger, den blev alldeles mjuk vid första försöket!

Anna Johansson

2014-04-20

Jag gjorde precis enligt receptet. Det var den sämsta budapestrullen vi ätit.

Britta/webbredaktionen

2013-11-08

@Nina Berätta gärna vad du tycker när du bakat den.

Nina

2013-11-07

Låter gott. Jag ska göra detta imorgon.

Anders Hultgren

2013-05-22

Suveränt! Det här receptet var enkelt och snabbt att göra. När till och med JAG klarar av att följa recept och få till något som jag törs ställa fram på fikabordet, ja då är det ett enkelt recept. Smakar underbart, fast jag ska erkänna att jag bytte ut bären mot fruktcoctail i stället. Jag kom på att jag skulle baka så sent på kvällen och hade inga bär i frysen, så därav bytet. Men gott blev det! Kan absolut rekommendera att ni provar detta!! Stort tack för receptet.

Suzanne

2012-10-07

Om ni nu finns med på facebook, varför finns det ingen gilla knapp här ? Budapest bakelse är såå himla gott Mums! Och denna såg smarrig ut.

Rudolf Kaiser

2012-01-09

Smaskens budapest

Liknande recept

Blåbärscocotter - Coop

(18)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron - Coop

(0)

Lättgjorda bärrutor - Coop

(122)

Kladdkaka med dadlar - Coop

(41)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter - Coop

(10)

Hasselnötsmusslor med hjortron - Coop

(6)

Krämig choklad med hackade nötter - Coop

(7)

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon - Coop

(28)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 6 äggvitor
  • 3 dl florsocker
  • 200 g mixade hasselnötter
  • 1 dl vetemjöl, alt maizena eller potatismjöl
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk socker
  • 400 g bär, t ex blåbär och hallon
  • florsocker

Budapestrulle

Betyg (1-5):
3.04 (75 betyg)

En söt och god kaka med smak av nötter och bär.

Tillagningstid: 35 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en tjock marängsmet. Vänd ner nötter och vetemjöl. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåt med bakplåtspapper. Grädda 15–20 minuter mitt i ugnen. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som marängen gräddats på. Låt kallna.
  2. Vispa grädde och socker. Bred grädden över marängen och fördela bären på grädden. Rulla ihop som en rulltårta från ena långsidan. Sikta över florsocker före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2018-04-13

Superenkel, snabbt och väldigt god. Gick inte att misslyckas. Jag valde mandarinklyftor att ha i och garnerade tallriken med hallon och ett blad citronmellis, lyxigt 👍☺️

Björn

2016-05-26

Hur vågar ni kalla detta för Budapestrulle? I en sådan ska det vara bitar av mandariner i fyllningen - inga bär :-) !!

Kattis

2015-01-07

Bra grundrecept, men spritsa ut rullen i ränder så spricker den inte när ni rullar ihop den. Och jag behövde baka längre än vad receptet anger, den blev alldeles mjuk vid första försöket!

Anna Johansson

2014-04-20

Jag gjorde precis enligt receptet. Det var den sämsta budapestrullen vi ätit.

Britta/webbredaktionen

2013-11-08

@Nina Berätta gärna vad du tycker när du bakat den.

Nina

2013-11-07

Låter gott. Jag ska göra detta imorgon.

Anders Hultgren

2013-05-22

Suveränt! Det här receptet var enkelt och snabbt att göra. När till och med JAG klarar av att följa recept och få till något som jag törs ställa fram på fikabordet, ja då är det ett enkelt recept. Smakar underbart, fast jag ska erkänna att jag bytte ut bären mot fruktcoctail i stället. Jag kom på att jag skulle baka så sent på kvällen och hade inga bär i frysen, så därav bytet. Men gott blev det! Kan absolut rekommendera att ni provar detta!! Stort tack för receptet.

Suzanne

2012-10-07

Om ni nu finns med på facebook, varför finns det ingen gilla knapp här ? Budapest bakelse är såå himla gott Mums! Och denna såg smarrig ut.

Rudolf Kaiser

2012-01-09

Smaskens budapest

Liknande recept

Blåbärscocotter - Coop

(18)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron - Coop

(0)

Lättgjorda bärrutor - Coop

(122)

Kladdkaka med dadlar - Coop

(41)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter - Coop

(10)

Hasselnötsmusslor med hjortron - Coop

(6)

Krämig choklad med hackade nötter - Coop

(7)

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon - Coop

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies