Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg (1-5):
3.63 (19 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 250 g fintärnat rökt sidfläsk
  • 1 kg ansad brysselkål
  • 2 tärnade äpplen
  • 2 dl grovhackade valnötter
  • Dressing:
  • 3 ägg, endast gulan
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk skånsk senap
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl vanlig eller kallpressad rapsolja
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Stek sidfläsket knaprigt i en torr, het stekpanna.
  2. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner brysselkålen och koka 5 minuter eller till önskad konsistens. Häll av vattnet och kyl snabbt ner kålen i iskallt vatten, för att behålla färg och spänst.

Dressing

  1. Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, salt och peppar för hand eller med elvisp. Tillsätt oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en fin stråle tills blandningen tjocknat. Smaka av med kryddnejlika.
  2. Dela stora brysselkål på hälften eller i kvartar. Blanda med äpple, valnötter, sidfläsk och dressing.

Tips

Byt ut sidf läsket mot bacon eller nötterna mot pumpa- eller solroskärnor! solroskärnor

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ingela

2013-01-27

Åt den här salladen på ett kalas igår, den var kanongod!

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 250 g fintärnat rökt sidfläsk
  • 1 kg ansad brysselkål
  • 2 tärnade äpplen
  • 2 dl grovhackade valnötter
  • Dressing:
  • 3 ägg, endast gulan
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk skånsk senap
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl vanlig eller kallpressad rapsolja
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk salt

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg (1-5):
3.63 (19 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek sidfläsket knaprigt i en torr, het stekpanna.
  2. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner brysselkålen och koka 5 minuter eller till önskad konsistens. Häll av vattnet och kyl snabbt ner kålen i iskallt vatten, för att behålla färg och spänst.

Dressing

  1. Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, salt och peppar för hand eller med elvisp. Tillsätt oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en fin stråle tills blandningen tjocknat. Smaka av med kryddnejlika.
  2. Dela stora brysselkål på hälften eller i kvartar. Blanda med äpple, valnötter, sidfläsk och dressing.

Tips

Byt ut sidf läsket mot bacon eller nötterna mot pumpa- eller solroskärnor! solroskärnor

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ingela

2013-01-27

Åt den här salladen på ett kalas igår, den var kanongod!

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies