Brysselkål med gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Stekt brysselkål och grönkål som vänds ihop med stekt gnocchi och toppas med pinjenötter och parmesanost. Underbart gott på julbuffén.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 30 g pinjenötter
  • 1 citron
  • olivolja och smör, till stekning
  • 500 g brysselkål
  • 200 g färsk grönkål
  • 40 g parmesanost, riven
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg gnocchin i fingervarmt vatten att svälla ca 30 min. Låt vattnet rinna av före stekning.
  2. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Skär citronen på mitten och stek med snittytan nedåt till fin färg och tills citronen är varm.
  3. Ansa brysselkålen och dela dem på mitten eller i kvartar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek brysselkålen till fin färg på hög värme under omrörning. Lägg upp på ett fat.
  4. Riv loss bladen av stjälkarna på grönkålen. Stek grönkål och gnocchi i olja och smör till fin färg.
  5. Vänd ihop gnocchi, brysselkål och grönkål. Toppa med parmesan och pinjenötter.
  6. Smula över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Servera med den stekta citronen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-01-14

Så gott! Jag stekte brysselkålen ganska hårt, tillsatte mer parmesan, chiliflakes och rödlök och uteslöt citron och pinjenötter då jag inte hade det hemma. Även gott med lite stekt strimlat sidfläsk till. En snabb favorit!

Liknande recept

Spara recept

Citronpasta med sparris

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pastasallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pastasallad med bacon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillade grönsaker med risoni

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(51)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 30 g pinjenötter
  • 1 citron
  • olivolja och smör, till stekning
  • 500 g brysselkål
  • 200 g färsk grönkål
  • 40 g parmesanost, riven
  • flingsalt och svartpeppar

Brysselkål med gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Stekt brysselkål och grönkål som vänds ihop med stekt gnocchi och toppas med pinjenötter och parmesanost. Underbart gott på julbuffén.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gnocchin i fingervarmt vatten att svälla ca 30 min. Låt vattnet rinna av före stekning.
  2. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Skär citronen på mitten och stek med snittytan nedåt till fin färg och tills citronen är varm.
  3. Ansa brysselkålen och dela dem på mitten eller i kvartar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek brysselkålen till fin färg på hög värme under omrörning. Lägg upp på ett fat.
  4. Riv loss bladen av stjälkarna på grönkålen. Stek grönkål och gnocchi i olja och smör till fin färg.
  5. Vänd ihop gnocchi, brysselkål och grönkål. Toppa med parmesan och pinjenötter.
  6. Smula över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Servera med den stekta citronen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-01-14

Så gott! Jag stekte brysselkålen ganska hårt, tillsatte mer parmesan, chiliflakes och rödlök och uteslöt citron och pinjenötter då jag inte hade det hemma. Även gott med lite stekt strimlat sidfläsk till. En snabb favorit!

Liknande recept

Spara recept

Citronpasta med sparris

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pastasallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pastasallad med bacon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillade grönsaker med risoni

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(51)