
Brysselkål med bacon
Betyg (1-5):
Det här tillbehöret med brysselkål är väldigt enkelt att göra men tillför så mycket till julbordet. Recept av Niklas Ekstedt
Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g färsk brysselkål
- 140 g bacon
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 msk smör
- 1 msk ljus sirap
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten, låt koka 2–3 min beroende på storlek. Kyl ner i iskallt vatten.
- Strimla baconet och stek knaprigt. Tillsätt löken och sedan brysselkål, smör och sirap. Låt allt bli varmt. Smaka av.
Liknande recept
Brysselkål med bacon
Betyg (1-5):
Det här tillbehöret med brysselkål är väldigt enkelt att göra men tillför så mycket till julbordet. Recept av Niklas Ekstedt
Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten, låt koka 2–3 min beroende på storlek. Kyl ner i iskallt vatten.
- Strimla baconet och stek knaprigt. Tillsätt löken och sedan brysselkål, smör och sirap. Låt allt bli varmt. Smaka av.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!