Brysselkål med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Det här tillbehöret med brysselkål är väldigt enkelt att göra men tillför så mycket till julbordet. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färsk brysselkål
  • 140 g bacon
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten, låt koka 2–3 min beroende på storlek. Kyl ner i iskallt vatten.
  2. Strimla baconet och stek knaprigt. Tillsätt löken och sedan brysselkål, smör och sirap. Låt allt bli varmt. Smaka av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödkål med rökt vildsvinsfläsk

Betyg
Betyg
(6)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g färsk brysselkål
  • 140 g bacon
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt och svartpeppar

Brysselkål med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Det här tillbehöret med brysselkål är väldigt enkelt att göra men tillför så mycket till julbordet. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten, låt koka 2–3 min beroende på storlek. Kyl ner i iskallt vatten.
  2. Strimla baconet och stek knaprigt. Tillsätt löken och sedan brysselkål, smör och sirap. Låt allt bli varmt. Smaka av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödkål med rökt vildsvinsfläsk

Betyg
Betyg
(6)