
Brunsås grundrecept
Betyg (1-5):
Klassisk brunsås, också kallat gräddsås, med steksky, grädde, soja och buljong. Enkelt att sno ihop, fantastiskt gott till bland annat köttbullar och lingon.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 msk margarin eller smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl vätska (steksky, grönsaksspad, vatten)
- 0.5 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
- 2 msk grädde
- 1 tsk soja, äkta eller tomatpuré
- peppar
- salt
Gör så här
- Bryn matfettet i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning.
- Koka såsen 3-5 minuter.
- Smaksätt med grädde, soja eller tomatpuré och ev lite salt och nymalen peppar.
Liknande recept
Brunsås grundrecept
Betyg (1-5):
Klassisk brunsås, också kallat gräddsås, med steksky, grädde, soja och buljong. Enkelt att sno ihop, fantastiskt gott till bland annat köttbullar och lingon.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn matfettet i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning.
- Koka såsen 3-5 minuter.
- Smaksätt med grädde, soja eller tomatpuré och ev lite salt och nymalen peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Arne Andersson
2013-10-01
Mycket god