Brunsås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (40 betyg)

Klassisk brunsås, också kallat gräddsås, med steksky, grädde, soja och buljong. Enkelt att sno ihop, fantastiskt gott till bland annat köttbullar och lingon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (steksky, grönsaksspad, vatten)
  • 0.5 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk soja, äkta eller tomatpuré
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Bryn matfettet i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning.
  2. Koka såsen 3-5 minuter.
  3. Smaksätt med grädde, soja eller tomatpuré och ev lite salt och nymalen peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arne Andersson

2013-10-01

Mycket god

Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ljummen primörsallad med krämig dressing

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hemgjord vaniljglass

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppeltzatziki

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Marängsviss med citron

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

Betyg
Betyg
(20)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (steksky, grönsaksspad, vatten)
  • 0.5 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk soja, äkta eller tomatpuré
  • peppar
  • salt

Brunsås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (40 betyg)

Klassisk brunsås, också kallat gräddsås, med steksky, grädde, soja och buljong. Enkelt att sno ihop, fantastiskt gott till bland annat köttbullar och lingon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn matfettet i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning.
  2. Koka såsen 3-5 minuter.
  3. Smaksätt med grädde, soja eller tomatpuré och ev lite salt och nymalen peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arne Andersson

2013-10-01

Mycket god

Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ljummen primörsallad med krämig dressing

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hemgjord vaniljglass

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppeltzatziki

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Marängsviss med citron

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

Betyg
Betyg
(20)