För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Brunkål

Betyg (1-5):
2.55 (60 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200-225º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg vitkål
  • 2 msk sirap
  • 3 msk soja, äkta
  • 4 dl skinkspad eller tärningsbuljong
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk salt, per liter vatten

Gör så här

  1. Brunkål är en skånsk rätt som lagades särskilt till jul. Kålen brukar först brynas i gryta men blir då mer hårdsmält. Att ugnssteka den utan bryning är enklare och mer skonsamt.
  2. Tag bort ev fula ytterblad. Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen t ex i matberedare eller skär den i små bitar. Sätt på ugnen. Mät och koka upp rikligt med vatten, tillsätt salt. Lägg i kålen och koka ca 10 min. Häll upp kålen i durkslag och låt den rinna av.
  3. Bred ut kålen i en långpanna. Ringla över sirap och soja och rör om. Häll på spad från t ex skinka, annat köttspad eller buljong. Lägg ev på några margarinklickar. Sätt in kålen i mitten av ugnen och stek ca 1 timme. Rör då och då. Smaka ev av med salt.
  4. Servera till skinka och revbensspjäll. Brunkål går bra att frysa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 kg vitkål
  • 2 msk sirap
  • 3 msk soja, äkta
  • 4 dl skinkspad eller tärningsbuljong
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk salt, per liter vatten

Brunkål

Betyg (1-5):
2.55 (60 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200-225º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Brunkål är en skånsk rätt som lagades särskilt till jul. Kålen brukar först brynas i gryta men blir då mer hårdsmält. Att ugnssteka den utan bryning är enklare och mer skonsamt.
  2. Tag bort ev fula ytterblad. Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen t ex i matberedare eller skär den i små bitar. Sätt på ugnen. Mät och koka upp rikligt med vatten, tillsätt salt. Lägg i kålen och koka ca 10 min. Häll upp kålen i durkslag och låt den rinna av.
  3. Bred ut kålen i en långpanna. Ringla över sirap och soja och rör om. Häll på spad från t ex skinka, annat köttspad eller buljong. Lägg ev på några margarinklickar. Sätt in kålen i mitten av ugnen och stek ca 1 timme. Rör då och då. Smaka ev av med salt.
  4. Servera till skinka och revbensspjäll. Brunkål går bra att frysa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!