Bruna bönor

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 500 g bruna bönor
  • Kokning:
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %), 12%
  • 2.5 msk sirap eller socker
  • 1.5 msk potatismjöl efter önskad konsistens
  • 1 tsk salt

Gör så här

Blötläggning av torkade bönor

  1. Lägg torra bönor i en skål, skölj dem och plocka bort fula exemplar. Häll på så mycket vatten att det täcker ärterna eller bönorna. Låt stå 12-24 timmar. Slå sedan bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka bönorna i saltat vatten, börja med den mindre vattenmängden och tillsätt resten om det behövs. Koka bönorna under lock på svag värme tills de är mjuka, cirka 1 timme. Tillsätt ättiksprit och sirap eller socker och eventuellt mer salt.
  3. Om spadet är för tunt, red bönorna. Mosa antingen lite av bönorna med någon deciliter av spadet, häll bort resten av spadet och rör ner moset. Eller rör ut potatismjöl i lite kallt vatten, häll i redningen under omrörning och koka upp. Smaka eventuellt av med mer ättiksprit, sirap och salt.

Servering

Servera till stekt fläsk, köttbullar eller korv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g bruna bönor
  • Kokning:
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %), 12%
  • 2.5 msk sirap eller socker
  • 1.5 msk potatismjöl efter önskad konsistens
  • 1 tsk salt

Bruna bönor

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Blötläggning av torkade bönor

  1. Lägg torra bönor i en skål, skölj dem och plocka bort fula exemplar. Häll på så mycket vatten att det täcker ärterna eller bönorna. Låt stå 12-24 timmar. Slå sedan bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka bönorna i saltat vatten, börja med den mindre vattenmängden och tillsätt resten om det behövs. Koka bönorna under lock på svag värme tills de är mjuka, cirka 1 timme. Tillsätt ättiksprit och sirap eller socker och eventuellt mer salt.
  3. Om spadet är för tunt, red bönorna. Mosa antingen lite av bönorna med någon deciliter av spadet, häll bort resten av spadet och rör ner moset. Eller rör ut potatismjöl i lite kallt vatten, häll i redningen under omrörning och koka upp. Smaka eventuellt av med mer ättiksprit, sirap och salt.

Servering

Servera till stekt fläsk, köttbullar eller korv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies