Brownies

Betyg (1-5):
2.17 (18 betyg)

Ugnstemperatur:175º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 100 g margarin eller smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 dl nötkärnor (ca 65 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Brownies är ett amerikanskt namn på halvmjuka tjocka chokladrutor.
  2. Smält fett och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Hacka nötterna. Blanda ner ägg, socker, nötter, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm). Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna lite och skär den i rutor.

Tål inte allt?

  1. Utan gluten: Byt ut vetemjölet mot glutenfri mix och använd gltenfritt ströbröd. Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin och mjölkfritt ströbröd. Receptet innehåller ägg och är laktoslågt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g margarin eller smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 dl nötkärnor (ca 65 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Brownies

Betyg (1-5):
2.17 (18 betyg)

Ugnstemperatur:175º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Brownies är ett amerikanskt namn på halvmjuka tjocka chokladrutor.
  2. Smält fett och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Hacka nötterna. Blanda ner ägg, socker, nötter, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm). Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna lite och skär den i rutor.

Tål inte allt?

  1. Utan gluten: Byt ut vetemjölet mot glutenfri mix och använd gltenfritt ströbröd. Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin och mjölkfritt ströbröd. Receptet innehåller ägg och är laktoslågt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies