Brödpinnar med rosmarin

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Spröda tilltugg att servera till välkomstdrinken.

Ugnstemperatur:200º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 3 msk hackade kvistar från färsk rosmarin
  • 6.5 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, rosmarin och nästan allt mjöl.
  2. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl.
  3. Dela degen i 4 delar och kavla ut dem till ca 1,5 cm tunna kakor. Skär eller sporra ut remsor ca 2 cm breda och nästan lika långa som plåten. Lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.
  5. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



magdolna magnusson

2012-01-25

Jag har hittat nyttiga "power bars" att baka själv, nyttiga och billigare än i affären och inte en massa socker i som i de köpta. Mycket nöjd med Saras recept som jag hittade på er hemsida genom Coops medlemstidning. Tack.

Liknande recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Focaccia med rosmarin

(4)

Örtbaguetter

(1)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Örtfyllda kuvertbröd

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 3 msk hackade kvistar från färsk rosmarin
  • 6.5 dl vetemjöl special

Brödpinnar med rosmarin

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Spröda tilltugg att servera till välkomstdrinken.

Ugnstemperatur:200º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, rosmarin och nästan allt mjöl.
  2. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl.
  3. Dela degen i 4 delar och kavla ut dem till ca 1,5 cm tunna kakor. Skär eller sporra ut remsor ca 2 cm breda och nästan lika långa som plåten. Lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.
  5. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



magdolna magnusson

2012-01-25

Jag har hittat nyttiga "power bars" att baka själv, nyttiga och billigare än i affären och inte en massa socker i som i de köpta. Mycket nöjd med Saras recept som jag hittade på er hemsida genom Coops medlemstidning. Tack.

Liknande recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Focaccia med rosmarin

(4)

Örtbaguetter

(1)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Örtfyllda kuvertbröd

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies