Bröd med Kesella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (44 betyg)

Lättbakade bröd med honung, Kesella och vetemjöl. Bli inte rädd för den kladdiga degen, det blir saftiga ljusa bröd.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 g jäst
  • 250 g Kesella
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till en kladdig deg, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  2. Jäs under bakduk 2 timmar.
  3. Mjöla fingrarna, dela degen i 14 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Degen ska inte knådas igen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



KAtten

2013-04-18

det var svårt för degen var så kletig

Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 12 g jäst
  • 250 g Kesella
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1 tsk salt

Bröd med Kesella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (44 betyg)

Lättbakade bröd med honung, Kesella och vetemjöl. Bli inte rädd för den kladdiga degen, det blir saftiga ljusa bröd.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till en kladdig deg, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  2. Jäs under bakduk 2 timmar.
  3. Mjöla fingrarna, dela degen i 14 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Degen ska inte knådas igen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



KAtten

2013-04-18

det var svårt för degen var så kletig

Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)