
Bröd med Kesella
Betyg (1-5):
Lättbakade bröd med honung, Kesella och vetemjöl. Bli inte rädd för den kladdiga degen, det blir saftiga ljusa bröd.
Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 12 g jäst
- 250 g Kesella
- 2.5 dl vatten
- 1 msk honung
- 6 dl vetemjöl + till utbakning
- 1 tsk salt
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser till en kladdig deg, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
- Jäs under bakduk 2 timmar.
- Mjöla fingrarna, dela degen i 14 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Degen ska inte knådas igen.
- Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Liknande recept
Bröd med Kesella
Betyg (1-5):
Lättbakade bröd med honung, Kesella och vetemjöl. Bli inte rädd för den kladdiga degen, det blir saftiga ljusa bröd.
Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser till en kladdig deg, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
- Jäs under bakduk 2 timmar.
- Mjöla fingrarna, dela degen i 14 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Degen ska inte knådas igen.
- Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-04-18
det var svårt för degen var så kletig
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
KAtten
2013-04-18
det var svårt för degen var så kletig