Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg (1-5):
2.94 (17 betyg)

Den enkla värmande broccolisoppan får lite lyxigare vibbar av pocherat ägg och parmesan på toasten.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Pocherade ägg:
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt per liter vatten
  • Parmesantoast:
  • 4 brödskivor
  • 1 stor röd lök
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • 2 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Skär broccoli och lök i mindre bitar. Stek löken i olja i en kastrull, så att den mjuknar utan att ta färg. Tillsätt broccoli, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka tills broccolin är mjuk, ca 15 min. Mixa slätt med en mixerstav och smaka ev av med salt.

Pocherade ägg

  1. Koka upp vatten i en traktörpanna med ättiksprit. Rör i vattnet så att en virvel bildas. Knäck ett ägg i taget ner i virveln och låt sjuda ca 3 min. Vid mindre panna gör en eller två i taget. Lyft ur med hålslev.

Parmesantoast

  1. Skär löken i ringar och fördela dem över brödskivorna. Strö över parmesan och kajennpeppar och lägg på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ängssyrasoppa

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Pocherade ägg:
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt per liter vatten
  • Parmesantoast:
  • 4 brödskivor
  • 1 stor röd lök
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • 2 krm kajennpeppar

Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg (1-5):
2.94 (17 betyg)

Den enkla värmande broccolisoppan får lite lyxigare vibbar av pocherat ägg och parmesan på toasten.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär broccoli och lök i mindre bitar. Stek löken i olja i en kastrull, så att den mjuknar utan att ta färg. Tillsätt broccoli, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka tills broccolin är mjuk, ca 15 min. Mixa slätt med en mixerstav och smaka ev av med salt.

Pocherade ägg

  1. Koka upp vatten i en traktörpanna med ättiksprit. Rör i vattnet så att en virvel bildas. Knäck ett ägg i taget ner i virveln och låt sjuda ca 3 min. Vid mindre panna gör en eller två i taget. Lyft ur med hålslev.

Parmesantoast

  1. Skär löken i ringar och fördela dem över brödskivorna. Strö över parmesan och kajennpeppar och lägg på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ängssyrasoppa

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies