Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (18 betyg)

Den enkla värmande broccolisoppan får lite lyxigare vibbar av pocherat ägg och parmesan på toasten.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Pocherade ägg:
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt per liter vatten
  • Parmesantoast:
  • 4 brödskivor
  • 1 stor röd lök
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • 2 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Skär broccoli och lök i mindre bitar. Stek löken i olja i en kastrull, så att den mjuknar utan att ta färg. Tillsätt broccoli, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka tills broccolin är mjuk, ca 15 min. Mixa slätt med en mixerstav och smaka ev av med salt.

Pocherade ägg

  1. Koka upp vatten i en traktörpanna med ättiksprit. Rör i vattnet så att en virvel bildas. Knäck ett ägg i taget ner i virveln och låt sjuda ca 3 min. Vid mindre panna gör en eller två i taget. Lyft ur med hålslev.

Parmesantoast

  1. Skär löken i ringar och fördela dem över brödskivorna. Strö över parmesan och kajennpeppar och lägg på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Pocherade ägg:
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt per liter vatten
  • Parmesantoast:
  • 4 brödskivor
  • 1 stor röd lök
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • 2 krm kajennpeppar

Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (18 betyg)

Den enkla värmande broccolisoppan får lite lyxigare vibbar av pocherat ägg och parmesan på toasten.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär broccoli och lök i mindre bitar. Stek löken i olja i en kastrull, så att den mjuknar utan att ta färg. Tillsätt broccoli, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka tills broccolin är mjuk, ca 15 min. Mixa slätt med en mixerstav och smaka ev av med salt.

Pocherade ägg

  1. Koka upp vatten i en traktörpanna med ättiksprit. Rör i vattnet så att en virvel bildas. Knäck ett ägg i taget ner i virveln och låt sjuda ca 3 min. Vid mindre panna gör en eller två i taget. Lyft ur med hålslev.

Parmesantoast

  1. Skär löken i ringar och fördela dem över brödskivorna. Strö över parmesan och kajennpeppar och lägg på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)