
Broccolisallad med grillad halloumi
Nyttigt och grönt blir ännu godare med en honungssötad vinägrette och rostade cashewnötter
- 1 kg ansad broccoli i stora bitar
- 150 g osaltade cashewnötter
- 250 g halloumi
- 0.5 dl basilikablad
- Dressing:
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl vit balsamvinäger
- 1 msk honung
- 0.5 tsk peppar
- 2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
- 0.5 finhackad rödlök
- 1 urkärnad, finhackad röd chili
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull och koka broccolibuketterna 3-4 minuter. Rosta nötterna i en torr panna. De får färg snabbt, så håll dem under uppsikt.
- Blanda dressingen. Skiva halloumin och grilla den i grill- eller stekpanna. Lägg broccolin i en stor skål. Strö över nötter, lägg på halloumi och basilikablad. Ringla över vinägretten.
Servering
Tips

Nöj dig inte med buketterna för stjälkarna är också goda.
Liknande recept
Broccolisallad med grillad halloumi
Nyttigt och grönt blir ännu godare med en honungssötad vinägrette och rostade cashewnötter
Gör så här
- Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull och koka broccolibuketterna 3-4 minuter. Rosta nötterna i en torr panna. De får färg snabbt, så håll dem under uppsikt.
- Blanda dressingen. Skiva halloumin och grilla den i grill- eller stekpanna. Lägg broccolin i en stor skål. Strö över nötter, lägg på halloumi och basilikablad. Ringla över vinägretten.
Servering
Tips

Nöj dig inte med buketterna för stjälkarna är också goda.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-08-26
Mycket gott! Men jag tog solroskärnor och rostade istället för cashewnötter, billigare och mycket gott det också.
2013-08-23
Vi lagade detta flera gånger. Vi använder färdiga saltade och rostade cashewnötter. Ungdomarna äter grönsaker nu! Tämligen dyr rätt.
2013-08-19
Mycket god, en ny familjefavorit!
2012-11-27
Getost istället gör halloumi. Smakar mer.
2012-07-03
Halloumi är fantastiskt, men jag gillar den rejält stekt till bra tuggmotstånd och gyllenbrun färg, annars känns den lite 'skum'. Men du kan ha en poäng i att nu i sommar passar nog Fetaosten utmärkt till.
2012-06-10
Jättegott. Jag tog bort nötterna (allergisk) och tog lite mer av osten. Är inte förtjust i halloumi och testade med fetaost i stället. Tips: den går inte så bra att grilla :), utan lägg den tillsammans med den varma broccolin, så blir den jättegod.
2012-04-15
Underbart! men det blir stooora portioner! Vi åt av denna i tre dagar, både som huvudrätt en dag, och som tillbehör de andra. Å jag använde saltade och rostade cashewnötter, blev jättebra :)
2012-01-16
Supergott!
2011-12-01
För att undvika missförstånd bör det stå att broccolin skall kokas...
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lisbeth
2013-08-26
Mycket gott! Men jag tog solroskärnor och rostade istället för cashewnötter, billigare och mycket gott det också.
Stella
2013-08-23
Vi lagade detta flera gånger. Vi använder färdiga saltade och rostade cashewnötter. Ungdomarna äter grönsaker nu! Tämligen dyr rätt.
Charlotte
2013-08-19
Mycket god, en ny familjefavorit!
Sissi
2012-11-27
Getost istället gör halloumi. Smakar mer.
Johnny Jonsson
2012-07-03
Halloumi är fantastiskt, men jag gillar den rejält stekt till bra tuggmotstånd och gyllenbrun färg, annars känns den lite 'skum'. Men du kan ha en poäng i att nu i sommar passar nog Fetaosten utmärkt till.
Maria Karlsson
2012-06-10
Jättegott. Jag tog bort nötterna (allergisk) och tog lite mer av osten. Är inte förtjust i halloumi och testade med fetaost i stället. Tips: den går inte så bra att grilla :), utan lägg den tillsammans med den varma broccolin, så blir den jättegod.
Beatrice
2012-04-15
Underbart! men det blir stooora portioner! Vi åt av denna i tre dagar, både som huvudrätt en dag, och som tillbehör de andra. Å jag använde saltade och rostade cashewnötter, blev jättebra :)
Kristina
2012-01-16
Supergott!
Anna
2011-12-01
För att undvika missförstånd bör det stå att broccolin skall kokas...