För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg (1-5):
3.76 (102 betyg)

Nyttigt och grönt blir ännu godare med en honungssötad vinägrette och rostade cashewnötter

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg ansad broccoli i stora bitar
  • 150 g osaltade cashewnötter
  • 250 g halloumi
  • 0.5 dl basilikablad
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull och koka broccolibuketterna 3-4 minuter. Rosta nötterna i en torr panna. De får färg snabbt, så håll dem under uppsikt.
  2. Blanda dressingen. Skiva halloumin och grilla den i grill- eller stekpanna. Lägg broccolin i en stor skål. Strö över nötter, lägg på halloumi och basilikablad. Ringla över vinägretten.

Servering

Servera gärna med några stekta korvar.

Tips

Nöj dig inte med buketterna för stjälkarna är också goda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2013-08-26

Mycket gott! Men jag tog solroskärnor och rostade istället för cashewnötter, billigare och mycket gott det också.

Stella

2013-08-23

Vi lagade detta flera gånger. Vi använder färdiga saltade och rostade cashewnötter. Ungdomarna äter grönsaker nu! Tämligen dyr rätt.

Charlotte

2013-08-19

Mycket god, en ny familjefavorit!

Sissi

2012-11-27

Getost istället gör halloumi. Smakar mer.

Johnny Jonsson

2012-07-03

Halloumi är fantastiskt, men jag gillar den rejält stekt till bra tuggmotstånd och gyllenbrun färg, annars känns den lite 'skum'. Men du kan ha en poäng i att nu i sommar passar nog Fetaosten utmärkt till.

Maria Karlsson

2012-06-10

Jättegott. Jag tog bort nötterna (allergisk) och tog lite mer av osten. Är inte förtjust i halloumi och testade med fetaost i stället. Tips: den går inte så bra att grilla :), utan lägg den tillsammans med den varma broccolin, så blir den jättegod.

Beatrice

2012-04-15

Underbart! men det blir stooora portioner! Vi åt av denna i tre dagar, både som huvudrätt en dag, och som tillbehör de andra. Å jag använde saltade och rostade cashewnötter, blev jättebra :)

Kristina

2012-01-16

Supergott!

Anna

2011-12-01

För att undvika missförstånd bör det stå att broccolin skall kokas...

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Spagetti med tomatsås

(46)

Potatissallad med vinägrett

(176)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Lax- och spenatpaj

(99)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg ansad broccoli i stora bitar
  • 150 g osaltade cashewnötter
  • 250 g halloumi
  • 0.5 dl basilikablad
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 tsk salt

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg (1-5):
3.76 (102 betyg)

Nyttigt och grönt blir ännu godare med en honungssötad vinägrette och rostade cashewnötter

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull och koka broccolibuketterna 3-4 minuter. Rosta nötterna i en torr panna. De får färg snabbt, så håll dem under uppsikt.
  2. Blanda dressingen. Skiva halloumin och grilla den i grill- eller stekpanna. Lägg broccolin i en stor skål. Strö över nötter, lägg på halloumi och basilikablad. Ringla över vinägretten.

Servering

Servera gärna med några stekta korvar.

Tips

Nöj dig inte med buketterna för stjälkarna är också goda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2013-08-26

Mycket gott! Men jag tog solroskärnor och rostade istället för cashewnötter, billigare och mycket gott det också.

Stella

2013-08-23

Vi lagade detta flera gånger. Vi använder färdiga saltade och rostade cashewnötter. Ungdomarna äter grönsaker nu! Tämligen dyr rätt.

Charlotte

2013-08-19

Mycket god, en ny familjefavorit!

Sissi

2012-11-27

Getost istället gör halloumi. Smakar mer.

Johnny Jonsson

2012-07-03

Halloumi är fantastiskt, men jag gillar den rejält stekt till bra tuggmotstånd och gyllenbrun färg, annars känns den lite 'skum'. Men du kan ha en poäng i att nu i sommar passar nog Fetaosten utmärkt till.

Maria Karlsson

2012-06-10

Jättegott. Jag tog bort nötterna (allergisk) och tog lite mer av osten. Är inte förtjust i halloumi och testade med fetaost i stället. Tips: den går inte så bra att grilla :), utan lägg den tillsammans med den varma broccolin, så blir den jättegod.

Beatrice

2012-04-15

Underbart! men det blir stooora portioner! Vi åt av denna i tre dagar, både som huvudrätt en dag, och som tillbehör de andra. Å jag använde saltade och rostade cashewnötter, blev jättebra :)

Kristina

2012-01-16

Supergott!

Anna

2011-12-01

För att undvika missförstånd bör det stå att broccolin skall kokas...

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Spagetti med tomatsås

(46)

Potatissallad med vinägrett

(176)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Lax- och spenatpaj

(99)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)