Broccolipesto med pasta och halloumikuber

Betyg (1-5):
3.55 (56 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 dl nötkött, sötmandel, pumpafrön eller solrosfrön
  • 250 g broccoli
  • 50 g riven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 320 g pasta
  • 200 g halloumi
  • Ev citronsaft

Gör så här

  1. Rosta nötter/mandlar/frön i torr het panna. Skär broccolin i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Mixa nötter, broccoli och ost med stavmixer. Tillsätt olja till krämig konsistens. Tillsätt vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan. Tärna halloumi och stek gyllene. Blanda pasta med pesto. Lägg på halloumitärningarna. Riv gärna extra parmesan över och droppa ev över citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2017-03-19

Gott och bra med vegetariskt! Dock dubblar vi halloumimängden. Känns för lite annars, och blir så mycket pasta.

Jessica

2016-09-13

Vår familj om fyra gav detta recept 6 poäng av totalt 20. Skala 1-5 där 1 är oätligt och 5 det godaste som ätits. Receptet fick tre st 1:or och en 3:a. Det mesta åkte i soppåsen och det kändes INTE kul.

Cornelia Jeppsson

2015-08-17

Detta recept är rakt av kopierat ur boken "Mera Vego" ...

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Fish tacos deluxe

(32)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl nötkött, sötmandel, pumpafrön eller solrosfrön
  • 250 g broccoli
  • 50 g riven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 320 g pasta
  • 200 g halloumi
  • Ev citronsaft

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

Betyg (1-5):
3.55 (56 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötter/mandlar/frön i torr het panna. Skär broccolin i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Mixa nötter, broccoli och ost med stavmixer. Tillsätt olja till krämig konsistens. Tillsätt vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan. Tärna halloumi och stek gyllene. Blanda pasta med pesto. Lägg på halloumitärningarna. Riv gärna extra parmesan över och droppa ev över citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2017-03-19

Gott och bra med vegetariskt! Dock dubblar vi halloumimängden. Känns för lite annars, och blir så mycket pasta.

Jessica

2016-09-13

Vår familj om fyra gav detta recept 6 poäng av totalt 20. Skala 1-5 där 1 är oätligt och 5 det godaste som ätits. Receptet fick tre st 1:or och en 3:a. Det mesta åkte i soppåsen och det kändes INTE kul.

Cornelia Jeppsson

2015-08-17

Detta recept är rakt av kopierat ur boken "Mera Vego" ...

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies