För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Broccolipasta med rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
4.24 (34 betyg)

Broccoli är en fantastisk grönsak! Citron och parmesan ger massor av smak till den gräddiga pastasåsen. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta
  • 500 g broccoli
  • Pastasås
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g färskriven parmesanost
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 2 dl hasselnötter
  • riven parmesan
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka dem grovt.

Pastasåsen:

  1. Koka upp grädden i en kastrull och reducera (koka ihop) tills cirka hälften återstår, ca 10 min. Tillsätt parmesan och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i mindre bitar. Låt koka med i pastavattnet de sista 3 minuterna.
  3. Vänd runt pasta och broccoli i såsen. Toppa ev med parmesan samt nötter och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2019-10-17

Väl fet och tung rätt för vår smak. behövde salt tyckte vi, iof drog vi ned på parmesanen lite vilket kan förklara bristen på salt

Therese

2018-01-06

Gott och bra vardagsmat!

Malin

2018-01-05

Supergott helt enkelt. Den kommer vi laga igen.

Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Fyllda auberginer

(19)

Burrito med kyckling

(12)

Squashplättar

(92)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Piccata med ratatouille

(1)

Medelhavsgratäng

(22)

Lunchlådesallad

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g pasta
  • 500 g broccoli
  • Pastasås
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g färskriven parmesanost
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 2 dl hasselnötter
  • riven parmesan
  • nymalen svartpeppar

Broccolipasta med rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
4.24 (34 betyg)

Broccoli är en fantastisk grönsak! Citron och parmesan ger massor av smak till den gräddiga pastasåsen. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka dem grovt.

Pastasåsen:

  1. Koka upp grädden i en kastrull och reducera (koka ihop) tills cirka hälften återstår, ca 10 min. Tillsätt parmesan och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i mindre bitar. Låt koka med i pastavattnet de sista 3 minuterna.
  3. Vänd runt pasta och broccoli i såsen. Toppa ev med parmesan samt nötter och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2019-10-17

Väl fet och tung rätt för vår smak. behövde salt tyckte vi, iof drog vi ned på parmesanen lite vilket kan förklara bristen på salt

Therese

2018-01-06

Gott och bra vardagsmat!

Malin

2018-01-05

Supergott helt enkelt. Den kommer vi laga igen.

Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Fyllda auberginer

(19)

Burrito med kyckling

(12)

Squashplättar

(92)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Piccata med ratatouille

(1)

Medelhavsgratäng

(22)

Lunchlådesallad

(5)