Broccolipaj med kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(82)

Gör enkelt en egen pajdeg och fyll med broccoli och Västerbottensost, toppa avslutningsvis med kräftstjärtar, rödlök och basilika.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 2 dl havregryn alt glutenfri ren havre
  • 3 dl majsmjöl
  • 150 g smält smör
  • 1 dl Kesella
  • Fyllning:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 500 g broccoli buketter
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • svartpeppar
  • 2.5 dl kräftstjärtar i lag
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 liten tunt skivad rödlök
  • 15 strimlade basilikablad
  • salt

Gör så här

  1. Arbeta snabbt samman alla ingredienser till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, 28 centimeter med löstagbar kant. Förgrädda längst ner i ugnen 12-15 minuter tills den fått färg, ta ut och sänk värmen till 200 grader.
  2. Fräs olja/smör i stekpanna tillsammans med vitlöken. Lägg i broccoli. Salta och peppra och låt steka på låg värme i 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg broccoli och ost i botten på pajen. Häll över äggblandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter tills pajen fått färg och stelnat. Ta ut och låt svalna något.
  5. Blanda kräftstjärtar, rapsolja, lök och basilika och lägg ovanpå pajen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2015-12-31

använder räkor som jag steker snabbt ihop med vitlök och chilli, basilika och rödlök

Annka

2014-06-02

Superenkel och jättegod!

ingrid p

2013-08-19

Jättegott! Går bra att ta lite dill istället för basilika.

Åsa Robinson

2012-09-08

Blev väldigt lyckat. Har gjort denna paj ett par gånger, men jag ersatta ren havre med knappt hälften ren havre och sen använde jag havremjöl resterande.

Carina

2011-12-02

Tips

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räksallad med tomat och selleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Räk- och kräftsallad med matvete

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(7)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Pajdeg:
  • 2 dl havregryn alt glutenfri ren havre
  • 3 dl majsmjöl
  • 150 g smält smör
  • 1 dl Kesella
  • Fyllning:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 500 g broccoli buketter
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • svartpeppar
  • 2.5 dl kräftstjärtar i lag
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 liten tunt skivad rödlök
  • 15 strimlade basilikablad
  • salt

Broccolipaj med kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(82)

Gör enkelt en egen pajdeg och fyll med broccoli och Västerbottensost, toppa avslutningsvis med kräftstjärtar, rödlök och basilika.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta snabbt samman alla ingredienser till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, 28 centimeter med löstagbar kant. Förgrädda längst ner i ugnen 12-15 minuter tills den fått färg, ta ut och sänk värmen till 200 grader.
  2. Fräs olja/smör i stekpanna tillsammans med vitlöken. Lägg i broccoli. Salta och peppra och låt steka på låg värme i 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg broccoli och ost i botten på pajen. Häll över äggblandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter tills pajen fått färg och stelnat. Ta ut och låt svalna något.
  5. Blanda kräftstjärtar, rapsolja, lök och basilika och lägg ovanpå pajen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2015-12-31

använder räkor som jag steker snabbt ihop med vitlök och chilli, basilika och rödlök

Annka

2014-06-02

Superenkel och jättegod!

ingrid p

2013-08-19

Jättegott! Går bra att ta lite dill istället för basilika.

Åsa Robinson

2012-09-08

Blev väldigt lyckat. Har gjort denna paj ett par gånger, men jag ersatta ren havre med knappt hälften ren havre och sen använde jag havremjöl resterande.

Carina

2011-12-02

Tips

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räksallad med tomat och selleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Räk- och kräftsallad med matvete

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(7)