För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Broccolipaj med kräftor

Betyg (1-5):
3.49 (78 betyg)

Gör enkelt en egen pajdeg och fyll med broccoli och västerbottensost, toppa avslutningsvis med kräftstjärtar, rödlök och basilika.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 2 dl havregryn alt glutenfri ren havre
  • 3 dl majsmjöl
  • 1 dl kesella
  • Fyllning:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 500 g broccoli buketter
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl riven västerbottensost
  • svartpeppar
  • 2.5 dl kräftstjärtar i lag
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 liten tunt skivad rödlök
  • 15 strimlade basilikablad
  • salt

Gör så här

  1. Arbeta snabbt samman alla ingredienser till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, 28 centimeter med löstagbar kant. Förgrädda längst ner i ugnen 12-15 minuter tills den fått färg, ta ut och sänk värmen till 200 grader.
  2. Fräs olja/smör i stekpanna tillsammans med vitlöken. Lägg i broccoli. Salta och peppra och låt steka på låg värme i 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg broccoli och ost i botten på pajen. Häll över äggblandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter tills pajen fått färg och stelnat. Ta ut och låt svalna något.
  5. Blanda kräftstjärtar, rapsolja, lök och basilika och lägg ovanpå pajen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2015-12-31

använder räkor som jag steker snabbt ihop med vitlök och chilli, basilika och rödlök

Annka

2014-06-02

Superenkel och jättegod!

ingrid p

2013-08-19

Jättegott! Går bra att ta lite dill istället för basilika.

Åsa Robinson

2012-09-08

Blev väldigt lyckat. Har gjort denna paj ett par gånger, men jag ersatta ren havre med knappt hälften ren havre och sen använde jag havremjöl resterande.

Carina

2011-12-02

Tips

Liknande recept

Räktacos

(14)

Räksallad med japansk dressing

(104)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Krämig gryta med räkor

(22)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Räk- och kräftsallad med matvete

(72)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(2)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Pajdeg:
  • 2 dl havregryn alt glutenfri ren havre
  • 3 dl majsmjöl
  • 1 dl kesella
  • Fyllning:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 500 g broccoli buketter
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl riven västerbottensost
  • svartpeppar
  • 2.5 dl kräftstjärtar i lag
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 liten tunt skivad rödlök
  • 15 strimlade basilikablad
  • salt

Broccolipaj med kräftor

Betyg (1-5):
3.49 (78 betyg)

Gör enkelt en egen pajdeg och fyll med broccoli och västerbottensost, toppa avslutningsvis med kräftstjärtar, rödlök och basilika.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta snabbt samman alla ingredienser till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, 28 centimeter med löstagbar kant. Förgrädda längst ner i ugnen 12-15 minuter tills den fått färg, ta ut och sänk värmen till 200 grader.
  2. Fräs olja/smör i stekpanna tillsammans med vitlöken. Lägg i broccoli. Salta och peppra och låt steka på låg värme i 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg broccoli och ost i botten på pajen. Häll över äggblandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter tills pajen fått färg och stelnat. Ta ut och låt svalna något.
  5. Blanda kräftstjärtar, rapsolja, lök och basilika och lägg ovanpå pajen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2015-12-31

använder räkor som jag steker snabbt ihop med vitlök och chilli, basilika och rödlök

Annka

2014-06-02

Superenkel och jättegod!

ingrid p

2013-08-19

Jättegott! Går bra att ta lite dill istället för basilika.

Åsa Robinson

2012-09-08

Blev väldigt lyckat. Har gjort denna paj ett par gånger, men jag ersatta ren havre med knappt hälften ren havre och sen använde jag havremjöl resterande.

Carina

2011-12-02

Tips

Liknande recept

Räktacos

(14)

Räksallad med japansk dressing

(104)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Krämig gryta med räkor

(22)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Räk- och kräftsallad med matvete

(72)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(2)