För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Broccoligratäng med potatis

Betyg (1-5):
3.03 (34 betyg)

En matig gratäng med broccoli och krossad potatis som toppas med ädelost. Den serveras med en kall kikärtssallad. Tips! Koka potatisen dagen innan så går det fortare när maten väl ska lagas.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 400 g fryst broccoli, tinad
  • 75 g ädelost
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Lägg potatisen i en ugnsform och krossa den med en gaffel. Tryck ner broccolibuketter mellan potatisarna och strö över ädelost. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formen.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och gratängen fått fin färg, ca 20 min. Vänd runt kikärtorna med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till gratängen.

Tips

Koka potatisen dagen innan så går det fortare när maten väl ska lagas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kadir abdi

2020-03-20

175 grader

Anne-marie

2020-03-16

Hej Jag önskar att ni berättar hur varm ugnen ska vara

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(76)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(140)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)

Moussakagratäng

(84)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 400 g fryst broccoli, tinad
  • 75 g ädelost
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Broccoligratäng med potatis

Betyg (1-5):
3.03 (34 betyg)

En matig gratäng med broccoli och krossad potatis som toppas med ädelost. Den serveras med en kall kikärtssallad. Tips! Koka potatisen dagen innan så går det fortare när maten väl ska lagas.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Lägg potatisen i en ugnsform och krossa den med en gaffel. Tryck ner broccolibuketter mellan potatisarna och strö över ädelost. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formen.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och gratängen fått fin färg, ca 20 min. Vänd runt kikärtorna med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till gratängen.

Tips

Koka potatisen dagen innan så går det fortare när maten väl ska lagas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kadir abdi

2020-03-20

175 grader

Anne-marie

2020-03-16

Hej Jag önskar att ni berättar hur varm ugnen ska vara

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(76)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(140)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)

Moussakagratäng

(84)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)