Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1 förpackning Broccolibollar med ost och basilika (280 g), tinade
  • neutral olja till stekning
  • 4 pitabröd
  • Rostade rotfruktsstavar:
  • 600 g Rotfruktsstavar hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • Basilikayoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka basilika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt
  2. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.
  3. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.

Servering

Servera med färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Bruschetta med kyckling

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Bowl med sashimilax

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Räksallad med japansk dressing

(86)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1 förpackning Broccolibollar med ost och basilika (280 g), tinade
  • neutral olja till stekning
  • 4 pitabröd
  • Rostade rotfruktsstavar:
  • 600 g Rotfruktsstavar hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • Basilikayoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka basilika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt
  2. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.
  3. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.

Servering

Servera med färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Bruschetta med kyckling

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Bowl med sashimilax

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Räksallad med japansk dressing

(86)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies