
Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt
Betyg (1-5):
Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 förpackning Broccolibollar med ost och basilika (280 g), tinade
- neutral olja till stekning
- 4 pitabröd
- Rostade rotfruktsstavar:
- 600 g Rotfruktsstavar hackat och klart
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Basilikayoghurt:
- 3 dl yoghurt 10%
- 0.5 kruka basilika, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt
- Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.
- Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.
Servering
Servera med färsk basilika.
Liknande recept
Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt
Betyg (1-5):
Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt
- Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.
- Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.
Servering
Servera med färsk basilika.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!