Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg (1-5):
3.84 (31 betyg)

Goda små bollar med broccoli och parmesan.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • olja till stekning
  • 500 g fryst, tinad broccoli
  • 1 tsk salt
  • Rostade rotfrukter:
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 3 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Rostade rotfrukter

  1. Hacka broccolin med en kniv eller mixa buketterna några sekunder i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt och blanda med ost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bollar och stek dem runt om i olja i en stekpanna ca 5 min.

Yoghurtsås

  1. Blanda ihop yoghurtsåsen och servera till.

Tips

Variera receptet - gör bollarna till biffar och servera med ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Celine

2019-07-15

Smaklösa broccolibollar enligt både min och min mans tycke. Rotfrukterna smakar som vanligt, vilket är bra i vanliga fall, men här hade vi önskat att de fick en något kraftigare smak.

Malin

2018-08-12

Super goda!

Britt

2018-04-09

Vad kan man ersätta ägg med?

Alexandra

2016-07-17

Vi är lite dåliga på att äta vegetariskt här hemma men detta är ett av våra favoritrecept som vi återkommer till ofta! Och det trots att jag i vanliga fall inte alls tycker om broccoli!

Anneli

2016-01-18

Jag är allergisk mot mandel, kan man byta ut mandelmjölet? Till vad isf? :)

Anna

2015-09-01

Kan man byta ut mandelmjölet mot vanligt mjöl?? Samma mängd?

Jill

2015-07-08

Jätte gott! Ganska milda men jätte goda smaker. Passade både mig och min 6åriga dotter. Kan varmt rekommenderas.

Sho

2015-05-29

Urgoda!!!!

mariana

2015-04-07

kan man köra dom i ugnen istället för att steka i panna?

Marie

2015-03-26

Supergott! :)

Till Natta

2015-03-25

Vissa är bara dåliga kockar tyvärr. Bra att ha den insikten i alla fall! MVH

Sofie

2015-03-23

Broccoli Bollarna var supergoda! Vi grillade en god köttbit och körde på bollarna istället för annan stärkelse som potatis osv.

Maria

2015-03-18

Jag gillar verkligen era VEGO-sidor med recept i Mer Smak. De har inspirerat och gett god variation i middagsmaten sen sonen blev vegetarian. Ett extra plus för Gluten-märkningen. Men jag vill ge ett förbättringsförslag till webb-varianten på recepten. Gör recepten lättare att följa även för nybörjaren genom att dela upp i delsteg. När allt står i ett enda stycke som här är det svårare att laga mat utifrån. Som ni ser i receptet ovan så kommer rubriken för rostade rotsaker Efter beskrivningen, det blir lite avigt. Hoppas att jag kommer att använda mig mer av er webb för veckoplaneringen framöver.

Sandra

2015-02-16

Kan man använda färskmbroccoli?

Pernilla

2014-11-30

Supergott och barnen som annars ratar broccolin åt med god aptit!

Kerstin. Bergzitaqw@hotmail.com

2014-05-27

Varför måste man få med kommentarerna om man vill skriva ut ett recept. Dom kan man ju läsa på nätet. Jag vill kunna skriva ut receptet på "1" A 4 ark i stället för 3. slöseri med papper.

Karin Bohlin, Coop Provkök

2014-05-19

@Natta - Så trist att din smet blev lös. Jag lagade nyligen bollarna hemma och med finfint resultat. Jag vet inte vad som kan ha gått snett. Om du hackade broccolin med kniv kanske det blev för grovt så smeten inte höll ihop. Det är ju viktigt att pressa ur all vätska men det är ju inte meningen att man ska pressa så man tuppar av. Prova att ha i mer mandelmjöl nästa gång, om du provar igen. Lycka till!

Karin, Coop Provkök

2014-05-19

@J - det går br att byta ut mandelmjölet mot ströbröd. Ev att du kan blanda ut smeten med kokt bulgur eller liknande!

Natta

2014-05-13

Satsen blev för lös trots att jag kramat ut så mkt vätska som bara gick. Skulle i och för sig kunnat haft ströbröd i, men det ska ju inte behövas - vad gör jag för fel?

J

2014-05-13

Vill gärna prova detta recept men är nötallergiker. Kan man byta ut mandelmjölet mot något annat?

Kjell

2014-03-27

usch

erik@groundfloorab.se

2014-03-25

Middag

Anita

2014-03-18

Har testat men med fetaost istället för parmesan, blev supergott!

Alexandra

2014-03-18

Äntligen ett riktigt nyttigt recept!!! Ska prova direkt =)

anna

2014-03-18

jattegoda och sa nyttigt

Eva

2014-03-15

Kanonskott! Speciellt dagen efter när smaken satt sig.

Lotta

2014-03-08

Lagade detta till ett gäng tonårstjejer där en av dem var vegetarian. Ena tjejen åt inte broccoli men sade spontant att detta var jättegott! Alla tog om!

Gago

2014-02-12

Gott

Liknande recept

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Fredagsmys med tacos

(17)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Klassisk halloumiburgare

(24)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Portabello- och aubergineburgare

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • olja till stekning
  • 500 g fryst, tinad broccoli
  • 1 tsk salt
  • Rostade rotfrukter:
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 3 msk sweet chilisås

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg (1-5):
3.84 (31 betyg)

Goda små bollar med broccoli och parmesan.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Rostade rotfrukter

  1. Hacka broccolin med en kniv eller mixa buketterna några sekunder i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt och blanda med ost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bollar och stek dem runt om i olja i en stekpanna ca 5 min.

Yoghurtsås

  1. Blanda ihop yoghurtsåsen och servera till.

Tips

Variera receptet - gör bollarna till biffar och servera med ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Celine

2019-07-15

Smaklösa broccolibollar enligt både min och min mans tycke. Rotfrukterna smakar som vanligt, vilket är bra i vanliga fall, men här hade vi önskat att de fick en något kraftigare smak.

Malin

2018-08-12

Super goda!

Britt

2018-04-09

Vad kan man ersätta ägg med?

Alexandra

2016-07-17

Vi är lite dåliga på att äta vegetariskt här hemma men detta är ett av våra favoritrecept som vi återkommer till ofta! Och det trots att jag i vanliga fall inte alls tycker om broccoli!

Anneli

2016-01-18

Jag är allergisk mot mandel, kan man byta ut mandelmjölet? Till vad isf? :)

Anna

2015-09-01

Kan man byta ut mandelmjölet mot vanligt mjöl?? Samma mängd?

Jill

2015-07-08

Jätte gott! Ganska milda men jätte goda smaker. Passade både mig och min 6åriga dotter. Kan varmt rekommenderas.

Sho

2015-05-29

Urgoda!!!!

mariana

2015-04-07

kan man köra dom i ugnen istället för att steka i panna?

Marie

2015-03-26

Supergott! :)

Till Natta

2015-03-25

Vissa är bara dåliga kockar tyvärr. Bra att ha den insikten i alla fall! MVH

Sofie

2015-03-23

Broccoli Bollarna var supergoda! Vi grillade en god köttbit och körde på bollarna istället för annan stärkelse som potatis osv.

Maria

2015-03-18

Jag gillar verkligen era VEGO-sidor med recept i Mer Smak. De har inspirerat och gett god variation i middagsmaten sen sonen blev vegetarian. Ett extra plus för Gluten-märkningen. Men jag vill ge ett förbättringsförslag till webb-varianten på recepten. Gör recepten lättare att följa även för nybörjaren genom att dela upp i delsteg. När allt står i ett enda stycke som här är det svårare att laga mat utifrån. Som ni ser i receptet ovan så kommer rubriken för rostade rotsaker Efter beskrivningen, det blir lite avigt. Hoppas att jag kommer att använda mig mer av er webb för veckoplaneringen framöver.

Sandra

2015-02-16

Kan man använda färskmbroccoli?

Pernilla

2014-11-30

Supergott och barnen som annars ratar broccolin åt med god aptit!

Kerstin. Bergzitaqw@hotmail.com

2014-05-27

Varför måste man få med kommentarerna om man vill skriva ut ett recept. Dom kan man ju läsa på nätet. Jag vill kunna skriva ut receptet på "1" A 4 ark i stället för 3. slöseri med papper.

Karin Bohlin, Coop Provkök

2014-05-19

@Natta - Så trist att din smet blev lös. Jag lagade nyligen bollarna hemma och med finfint resultat. Jag vet inte vad som kan ha gått snett. Om du hackade broccolin med kniv kanske det blev för grovt så smeten inte höll ihop. Det är ju viktigt att pressa ur all vätska men det är ju inte meningen att man ska pressa så man tuppar av. Prova att ha i mer mandelmjöl nästa gång, om du provar igen. Lycka till!

Karin, Coop Provkök

2014-05-19

@J - det går br att byta ut mandelmjölet mot ströbröd. Ev att du kan blanda ut smeten med kokt bulgur eller liknande!

Natta

2014-05-13

Satsen blev för lös trots att jag kramat ut så mkt vätska som bara gick. Skulle i och för sig kunnat haft ströbröd i, men det ska ju inte behövas - vad gör jag för fel?

J

2014-05-13

Vill gärna prova detta recept men är nötallergiker. Kan man byta ut mandelmjölet mot något annat?

Kjell

2014-03-27

usch

erik@groundfloorab.se

2014-03-25

Middag

Anita

2014-03-18

Har testat men med fetaost istället för parmesan, blev supergott!

Alexandra

2014-03-18

Äntligen ett riktigt nyttigt recept!!! Ska prova direkt =)

anna

2014-03-18

jattegoda och sa nyttigt

Eva

2014-03-15

Kanonskott! Speciellt dagen efter när smaken satt sig.

Lotta

2014-03-08

Lagade detta till ett gäng tonårstjejer där en av dem var vegetarian. Ena tjejen åt inte broccoli men sade spontant att detta var jättegott! Alla tog om!

Gago

2014-02-12

Gott

Liknande recept

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Fredagsmys med tacos

(17)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Klassisk halloumiburgare

(24)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies